• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tokie virtinukai yra atkeliavę iš vaikystės. Pas mus juos vadindavo „lazankėmis“ (net nežinau kodėl), gal pas jus ir taip būdavo vadinama? Kai prisimenu šį patiekalą, man net seilės nutįsta ir iškart jų užsinoriu“, – sako recepto autorė.

„Tokie virtinukai yra atkeliavę iš vaikystės. Pas mus juos vadindavo „lazankėmis“ (net nežinau kodėl), gal pas jus ir taip būdavo vadinama? Kai prisimenu šį patiekalą, man net seilės nutįsta ir iškart jų užsinoriu“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Virtinukams reikės: 3 stiklinių miltų; 1 stiklinės virinto vandens; žiupsnio druskos; 3 valgomųjų šaukštų aliejaus.

GAMINIMAS

Pirmiausia miltus berkite į dubenį.  Ten pat berkite druską ir pilkite vandenį su aliejumi. Masę išmaišykite ir minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga bei minkšta.

Tada iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Užvirinkite vandenį ir jį pasūdykite.

Dėkite virti į pasūdytą, verdantį vandenį. Virtinukams iškilus į paviršių, ugnį sumažinkite ir virkite maždaug 3–5 minutes.

Išgriebkite ir patiekite, kaip kam skaniau: su grietine arba spirgučių padažu. Lepinkitės!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų