Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos vienas ingredientas gali pagerinti jūsų verdamų ryžių skonį. Jis tekainuoja centus, o patiekalą pavyks pagaminti kur kas skaniau.

Vos vienas ingredientas gali pagerinti jūsų verdamų ryžių skonį. Jis tekainuoja centus, o patiekalą pavyks pagaminti kur kas skaniau.

REKLAMA

Daugeliui iš mūsų ryžių virimas nėra paprastas dalykas – kyla klausimų, kiek jų virti ar kaip suteikti daugiau skonio. Vis tik egzistuoja triukas, kuris gali pakeisti patiekalą, rašoma express.co.uk.

Quora platformoje, diskusijoje „Kaip pagerinti baltų ryžių skonį“, vartotojas Pijush Mandal atskleidė, kad paslaptis slypi viename paprastame, bet naudingame ingrediente – lauro lape. 

Paprastas ryžių pagerinimo būdas

Mandal teigė: „Daugelis patyrusių virėjų žino šį triuką. Norint išgauti gerą ryžių skonį tiesiog gerai nuplaukite paprastus ryžius ir virimo metu įdėkite keletą lauro lapų.“

REKLAMA
REKLAMA

Lauro lapai parduodami daugelyje parduotuvių – švieži, džiovinti ar malti. Pakanka vos 2 lapelių, kuriuos prieš patiekiant reikėtų išimti.

REKLAMA

Rezultatas – aromatingi, estetiškai gražūs ryžiai.

Nauda sveikatai

Pasak Mandal, lauro lapai suteikia ne tik skonį, bet ir:

  • vitaminų A, B6 ir C – stiprina imunitetą;
  • antibakterinių savybių – mažina infekcijų ir alergijų poveikį;
  • gerina medžiagų apykaitą.

Naujienų portalas WebMD papildomai pažymi, kad lauro lapai:

  • beveik neprideda kalorijų;
  • padidina ląstelienos, vitaminų, mineralų ir antioksidantų kiekį;
  • yra geras vitamino A, C, B6, kalcio, geležies ir mangano šaltinis.

Šios medžiagos gali padėti stiprinti imuninę sistemą ir net sumažinti diabeto riziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų