Jeigu į puodą įdėsite vienu metu virti per daug kiaušinių, didelė tikimybė, kad bent pora iš jų virimo metu suskils. Taip pat svarbu įsitikinti, kad kiaušinius dedate ne į verdantį, o šaltą vandenį.
Dar viena klaida – virti kiaušinius, ką tik ištrauktus iš šaldytuvo. Kad šie neskiltų turite virti juos tik tada, kai šie įgaus kambario temperatūrą.
Tačiau, jeigu norite būti įsitikinę, kad kiaušiniai visai nesuskils, rekomenduojame išbandyti kelias gudrybes.
Actas
Į vandenį, kuriame virsite kiaušinius, įpilkite acto. Kiekvienam kiaušiniui – vienas arbatinis šaukštelis acto.
Įpylus acto į vandenį kiaušinio baltyme esantys baltymai greičiau sukietės ir užkimš kiaušinio lukšte esančius įtrūkimus.
Actą galite įpilti į vandenį ir tada, kai jau pastebėsite, kad kiaušinis įtrūko. Tai padės sustabdyti baltymo plitimą. Tačiau nepersistenkite su pernelyg dideliu kiekiu acto – kiaušinis gali įgauti jo skonį ir kvapą.
Druska
Teigiama, kad vos vienas šaukštelis druskos gali padėti apsaugoti kiaušinius nuo įskilimo juos verdant, rašoma timesofindia.indiatimes.com.
Viskas, ką reikia padaryti, tai į puodą vandens įberti šiek tiek druskos ir gerai išmaišyti. Kai vanduo šiek tiek užvirs – atsargiai įdėkite kiaušinius ir virkite juos tiek laiko, kokį kiaušinį norite išgauti – kietesnį ar minkštesnį.
Primename, kad verdant kiaušinius reikėtų įsitikinti, kad šie yra pakankamai išvirę. Per mažai virtas kiaušinis gali turėti salmoneliozės riziką.