1. Patiekalai dalinimuisi
Būna, kad tokia pramoga susikuriama tiesiog sau – juk vėlyvas rytas vienumoje yra puiki proga pasimėgauti kokybišku maistu, apgalvoti skubančias dienas. Vis dėlto, dažniausiai savaitgalio arba atostogų pusryčiai rengiami poroje arba draugų kompanijoje. Tokiu atveju rekomenduojama laikytis maisto dalinimosi idėjos. Vieno indo patiekalai suartina, sukuria jaukią atmosferą, paskatina pokalbį.
Svarstote, kokį patiekalą gaminti artėjantį savaitgalį? Šefai pateikia kelis pavyzdžius:
- izraelietiška kiaušinienė (vadinamoji šakšuka);
- daržovių arba varškės apkepas;
- itališki skrebučiai arba vieno kąsnio sumuštiniai;
- vaisių salotos;
- prancūziški rageliai.
Interneto platybėse yra gausu panašių receptų. Svarbus ne tik maistas, bet ir jo pateikimas – dideli bendri indai, mediniai padėklai, keptuvės.
2. Natūralumas
Kalbant apie pateikimą, šiandien karaliauja natūralumas. Lėti pusryčiai simbolizuoja sąmoningą pasiruošimą, kokybišką laiką kartu. Ne kasdien galime skirti papildomą pusvalandį stalo dekoravimui, tad verta pasinaudoti šia proga. Įkvepiančiuose stalo serviravimo pavyzdžiuose nėra įmantrios prabangos. Specialistai rekomenduoja natūralaus audinio staltieses, tvarias servetėles, keramikinius indus, stiklines. Aktuali ekologijos tema, tad čia neturėtų būti plastiko, vienkartinių indų.
3. Žaluma ir gyvybės įnešančios dekoracijos
Šventiškumo natūralistiniam stalui suteikia žaluma, įvairios pievų gėlių kompozicijos. Yra du pagrindiniai būdai papuošti valgymo zoną: sutelkti dėmesį į paviršiaus centrą arba netvarkingai išdėstyti detales per visą stalą. Augalų nedidelėse, skirtingose vazose variantas šiandien matomas kur kas dažniau. Beje, visai nereikia bristi į pievas – spalvingas gėles kurjeris gali pristatyti tiesiai į namus.
Naršyklės paieškos laukelyje pakaks įrašyti frazę gėlės internetu Vilnius, Klaipėda, Kaunas ar bet koks kitas aktualus miestas – taip rasite begalę variantų. Tiesa, jei nenorite gaišti laiko patikimo kurjerio paieškoms, tiesiai prie gėlių pasirinkimo galite pereiti užsukę ir pasirinkę aktualų miestą čia: https://www.pasauliogeles.lt/geliu-pristatymas-vilniuje
4. Pirmenybė vietinei produkcijai
Tiek renkantis maistą, tiek žvalgantis natūralių dekoracijų, siūloma įvertinti vietinę produkciją. Įsivyravo tendencija palaikyti ekologiškus ūkius, galiausiai, savus, vietinius verslininkus. Lokaliai užaugintos daržovės, vaisiai, savo krašto telkiniuose pagautos žuvys – visa tai suteikia dar daugiau šventiškumo, padeda sukurti ypatingą nuotaiką. Juk tokiu būdu prisidedama prie miestelio, šalies verslų klestėjimo, o ir žinojimas, iš kur atkeliavo gėrybės – džiugina.
5. Išskirtinis muzikos takelis
Atpalaiduojanti atmosfera neįsivaizduojama be unikalus muzikos takelio. Raminantis skambesys vėlyviesiems pusryčiams padiktuoja kone atostogų ritmą. Žinoma, tai puiki proga parodyti savo subtilų skonį, sužinoti draugų pamėgtas melodijas, atlikėjus. Nedidelis ryto renginys gali tapti simboliškais minčių, istorijų, meno kūrinių mainais. Gerai pagalvojus, juk tai ir yra kultūrinis susibūrimas, pasimėgavimas kokybišku maistu, estetišku vaizdu, menu sustoti.
Niekuomet neteko dalyvauti vėlyvuosiuose pusryčiuose? Bet kuris artėjantis savaitgalis – galimybė pradėti kurti savas tradicijas. O kai šios susijusios su mylimais žmonėmis ir bent trumpu stabtelėjimu, nelieka nieko kito, tik pasimėgauti naujais atradimais!