• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karštomis vasaros dienomis, kai saulė nuo ryto džiugina savo spinduliais, daugelis kavos mėgėjų susimąsto, kaip mėgautis mėgstamu gėrimu neperkaistant. Nors rytinis puodelis karštos kavos – nepakeičiamas, dienos metu norisi kažko lengvesnio, gaivesnio ir maloniai vėsinančio. Būtent tada galima išmėginti šaltuosius kavos gėrimus ir desertus, kuriuose dera stiprus kavos skonis bei gaivinantys ingredientai.

Karštomis vasaros dienomis, kai saulė nuo ryto džiugina savo spinduliais, daugelis kavos mėgėjų susimąsto, kaip mėgautis mėgstamu gėrimu neperkaistant. Nors rytinis puodelis karštos kavos – nepakeičiamas, dienos metu norisi kažko lengvesnio, gaivesnio ir maloniai vėsinančio. Būtent tada galima išmėginti šaltuosius kavos gėrimus ir desertus, kuriuose dera stiprus kavos skonis bei gaivinantys ingredientai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namuose galima nesunkiai pasigaminti įvairiausių kavos pagrindu ruošiamų skanėstų – nuo paprastų gėrimų su ledu iki saldžių, desertinių variacijų. Tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir vos kelių ingredientų, kad įprasta kava pavirstų tikru vasaros malonumu.

REKLAMA

Affogato kavos receptas

Affogato – tai paprastas, bet nepaprastai gardus desertas, kuriame susilieja karštos kavos ir šaltų ledų kontrastas. Šis itališkas skanėstas tradiciškai gaminamas užpilant vieną ar dvi porcijas karšto espresso ant rutuliuko vanilinių ledų. Kavos kartumas ir ledų saldumas sukuria harmoningą skonio derinį, kuris puikiai tinka karštomis vasaros dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

Norint pasigaminti affogato namuose, tereikia kokybiškos maltos kavos arba espresso aparato bei mėgstamų ledų. Įdėkite vieną ar kelis rutuliukus vanilinių ledų į stiklinę ar mažą dubenėlį ir užpilkite šviežiai paruošta karšta kava. Jeigu norisi, galite apibarstyti šokolado drožlėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltos kavos receptai

Šalta kava – puikus būdas atsigaivinti karštą dieną neatsisakant mėgstamo skonio. Namuose galima pasigaminti įvairių jos variacijų, priklausomai nuo turimų ingredientų ir norimo rezultato.

Plikyta šalta kava

Reikės:

  • 0,5 puodelio kavos;
  • ledukų;
  • cukraus (nebūtina).

Gaminimas:

Užplikykite pusę puodelio mėgstamos kavos. Tai galima daryti filtriniu kavos aparatu arba kavinuku. Gardinkite kavą cukrumi, pagal poreikį. Įpilkite į kavą šalto vandens. Palaukę, kol gėrimas atvės, berkite į jį ledo kubelius arba pilkite gėrimą ant ledukų. Jei norisi, gardinkite sirupu arba grietinėle.

REKLAMA

Šalta latte

Reikės: 

  • 1–2 šaukštų espresso arba stiprios kavos (šaldytos arba kambario temperatūros);
  • 0,5–1 puodelio pieno;
  • ledo kubelių;
  • sirupo arba saldiklio pagal skonį (nebūtina).

Gaminimas:

Paruoškite espresso arba stiprią kavą. Palaukite, kol kava atvės arba atvėsinkite ją šaldytuve. Jei norite, į stiklinę įdėkite sirupo arba saldiklio, pavyzdžiui, vanilės, karamelės. Į stiklinę su sirupu įpilkite šaltos arba kambario temperatūros kavos. Įpilkite pieno tiek, kad stiklinė būtų pilna. Pieno kiekį galite reguliuoti pagal skonį. Pridėkite ledukų. Kuo daugiau ledo naudosite, tuo ilgiau jis išlaikys gėrimą vėsų, tačiau tuo pačiu greičiau praskies.

Šie receptai yra lengvai paruošiami namuose, todėl kiekvienas gali greitai pasilepinti gardžiu ir aromatingu desertu ar gėrimu. Eksperimentuodami su įvairiais ingredientais, galite atrasti savo mėgstamiausią vasaros kavos skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų