Namuose galima nesunkiai pasigaminti įvairiausių kavos pagrindu ruošiamų skanėstų – nuo paprastų gėrimų su ledu iki saldžių, desertinių variacijų. Tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir vos kelių ingredientų, kad įprasta kava pavirstų tikru vasaros malonumu.
Affogato kavos receptas
Affogato – tai paprastas, bet nepaprastai gardus desertas, kuriame susilieja karštos kavos ir šaltų ledų kontrastas. Šis itališkas skanėstas tradiciškai gaminamas užpilant vieną ar dvi porcijas karšto espresso ant rutuliuko vanilinių ledų. Kavos kartumas ir ledų saldumas sukuria harmoningą skonio derinį, kuris puikiai tinka karštomis vasaros dienomis.
Norint pasigaminti affogato namuose, tereikia kokybiškos maltos kavos arba espresso aparato bei mėgstamų ledų. Įdėkite vieną ar kelis rutuliukus vanilinių ledų į stiklinę ar mažą dubenėlį ir užpilkite šviežiai paruošta karšta kava. Jeigu norisi, galite apibarstyti šokolado drožlėmis.
Šaltos kavos receptai
Šalta kava – puikus būdas atsigaivinti karštą dieną neatsisakant mėgstamo skonio. Namuose galima pasigaminti įvairių jos variacijų, priklausomai nuo turimų ingredientų ir norimo rezultato.
Plikyta šalta kava
Reikės:
- 0,5 puodelio kavos;
- ledukų;
- cukraus (nebūtina).
Gaminimas:
Užplikykite pusę puodelio mėgstamos kavos. Tai galima daryti filtriniu kavos aparatu arba kavinuku. Gardinkite kavą cukrumi, pagal poreikį. Įpilkite į kavą šalto vandens. Palaukę, kol gėrimas atvės, berkite į jį ledo kubelius arba pilkite gėrimą ant ledukų. Jei norisi, gardinkite sirupu arba grietinėle.
Šalta latte
Reikės:
- 1–2 šaukštų espresso arba stiprios kavos (šaldytos arba kambario temperatūros);
- 0,5–1 puodelio pieno;
- ledo kubelių;
- sirupo arba saldiklio pagal skonį (nebūtina).
Gaminimas:
Paruoškite espresso arba stiprią kavą. Palaukite, kol kava atvės arba atvėsinkite ją šaldytuve. Jei norite, į stiklinę įdėkite sirupo arba saldiklio, pavyzdžiui, vanilės, karamelės. Į stiklinę su sirupu įpilkite šaltos arba kambario temperatūros kavos. Įpilkite pieno tiek, kad stiklinė būtų pilna. Pieno kiekį galite reguliuoti pagal skonį. Pridėkite ledukų. Kuo daugiau ledo naudosite, tuo ilgiau jis išlaikys gėrimą vėsų, tačiau tuo pačiu greičiau praskies.
Šie receptai yra lengvai paruošiami namuose, todėl kiekvienas gali greitai pasilepinti gardžiu ir aromatingu desertu ar gėrimu. Eksperimentuodami su įvairiais ingredientais, galite atrasti savo mėgstamiausią vasaros kavos skonį.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!