• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspūdingus vaisius bei daržoves primenančius desertus gaminanti kaunietė Laima Vizbarienė sako, kad į darbą įdeda visą savo širdį. Lietuvoje kepinių veiklą Laima vykdo vos 5 mėnesius, tačiau jau nebespėja priimti visų užsakymų ir nors karantinas daugelį vargina, Laima sako, kad tai – geriausias jos laikas.

25

Įspūdingus vaisius bei daržoves primenančius desertus gaminanti kaunietė Laima Vizbarienė sako, kad į darbą įdeda visą savo širdį. Lietuvoje kepinių veiklą Laima vykdo vos 5 mėnesius, tačiau jau nebespėja priimti visų užsakymų ir nors karantinas daugelį vargina, Laima sako, kad tai – geriausias jos laikas.

REKLAMA

Susidomėti desertų gamyba Laimą paskatino sesė, socialiniame tinkle „Instagram“ parodžiusi prancūziškus desertus. Ji pasakoja, kad išskirtinės išvaizdos desertai ją sužavėjo iškart, o kelionė į saldų kepinių pasaulį prasidėjo nuo sesės ir mamos dovanos.

„Iš jų gavau man labai vertingą dovaną – kursus į „macarons“ gamybą ir prancūzišką konditeriją. Greitai sugalvojau lengvai įsimenamą pavadinimą Laima Cakes ir pradėjau savo darbus“, – pasakoja kaunietė. Ji sako, kad palaikymo ir pagalbos iš visos šeimos susilaukia ir dabar. „Šeima sako, tu tik kepk“, – juokiasi Laima.

REKLAMA
REKLAMA

Kai moteris pradėjo gaminti desertus, ji dar gyveno Didžiojoje Britanijoje, o ten gyvenantys lietuviai buvo pirmieji turėję galimybę paragauti Laimos kepinių. „Esu jiems labai dėkinga, turėjau nuostabų ryšį su desertų užsakovais ir, jų dėka, darbo“, – sako Laima.

REKLAMA

Užsienyje Laima turėjo ir kitą darbą, tačiau didėjant užsakymų skaičiui ji nusprendė visą laiką skirti desertams. „Karantinas man – pats geriausias laikas. Esu optimistė, ir, kai prasidėjo spėliojimai, kad bus blogai, aš sau pasakiau: o dabar bus mano geriausias laikas. Taip ir buvo“, – prisimena pašnekovė.

Gaminti grįžo į Lietuvą

Laima pasakoja, kad veiklą vykdyti Lietuvoje pradėjo praėjusių metų gruodį, tačiau visam laikui į tėvynę sugrįžo tik spalio mėnesį. Moteris pasakoja, kad įkvėpimo visada atranda po naujų mokymų, kuriuose įgauna ne tik žinių, tačiau ir motyvacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, kursus moteris nusprendė organizuoti ir pati. „Nors Lietuvoje dirbu tik penkis mėnesius, jei norėčiau registruoti visus užsakymus, kuriuos gaunu, turėčiau priimti kelis darbuotojus į savo komandą, todėl apsisprendžiau, kad po karantino atlaisvinimų organizuosiu individualius išskirtinių desertų gamybos mokymus ir dalinsiuosi patirtimi“, – sako Laima.

Toks žmonių susidomėjimas kaunietės kuriamais desertais, sako Laima, stebinti neturėtų – ji pirmoji Lietuvoje kurianti tokio pobūdžio desertus. „Esu kruopšti, desertai ir vaisiai yra mano „arkliukas“, jie ir pakerėjo lietuvaičius. Esu pirmoji Lietuvoje, gaminanti tokius desertus ir, ko gero, kol kas vienintelė – tokį jų skaičių“, – su šypsena sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moters desertai tikrai įspūdingi – kai kuriuos sunku atskirti nuo tikrų vaisių. Šiuo metu Laima gamina net 19 rūšių desertų, primenančių vaisius. „Tokių desertų mano kolekcijoje yra net 19: greipfrutas, žalioji citrina, lazdyno riešutas, citrina, kriaušė, braškė, apelsinas, kokoso riešutas, avokadas, juodoji citrina, abrikosas, bananas, burata, pasiflora, vyšnia, mėlynė, mandarinas, obuolys, pistacijų riešutas.

Desertai yra skulptūruojami, jie rankomis išformuojami iš, galima sakyti, burbulo, o jiems pagardinti naudoju išskirtinius prieskonius: timut pipirą, ilguosius Java pipirus, įvairias žoleles su išskirtiniu skoniu. Šie desertai maksimaliai išlaiko tikrą skonį, o jų išvaizda primena tikrą vaisių“, – apie kepinius pasakojo moteris.

REKLAMA

Kepinių gamybai pasitelkia arbatą bei prieskonius

Laima sako, kad iš pirmo nederančius kartu skonius galima sujungti ir išgauti kažką naujo ir dar neragauto. „To ir siekiu, išskirtinių skonių savo desertuose. Gamindama desertus, grietinėlę aromatizuoju įvairiomis arbatomis, biskvito gamybai naudoju macha arbatą“, – atskleidė pašnekovė.

Kepiniams naudojami ir natūralūs prieskoniai ar žolelės, o vienas iš jų, juokauja Laima, vis dar gąsdina lietuvius. „Į pavasarinį desertų asortimentą įtraukiau naują torto skonį, kurį pavadinau „bazilikas“. Bazilikas deserte vis dar išgąsdina lietuvaičius, bet tai lengvas ir gausus kaip pavasaris skonis.

REKLAMA

Beje, jis man atneša gražius atsiliepimus. Bazilikas gaivus ir labai pavasariškas, o torte yra ir purus biskvitas Pain de Genes su aromatingu migdolu ir citrina. Vienas sluoksnis tirpstančio burnoje braškinio įdaro, o antras – nuostabios kreminės tekstūros kremiu su laimu ir baziliku. Naudoju ir balto šokolado putėsius aromatizuotus arbata Earl Grey, kuri suteikia gaivų pavasario dvelksmą“, – pasakoja Laima.

Laima sako gavusi ir užsakymų iš užsienio, tačiau dėl patikros oro uoste šios idėjos teko atsisakyti, nors dėmesio jai netrūksta ir Lietuvoje. O išskirtiniai Laimos desertiniai vaisiai kainuoja po 6 eur. už vienetą, mini desertų – prancūziškų pyragaičių kaina įprastai siekia 5,5 euro, o kilogramą torto galima įsigyti už maždaug 25–30 eurų.

„Esu laiminga sugrįžus ir turėdama savo saldų verslą Lietuvoje. Ir tai tik graži pradžia mano tolimesnių darbų. Visiems, turintiems norą gaminti skanius ir išskirtinius desertus, noriu patarti nenuleisti rankų“, – palinkėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų