Laidos svečias – profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas itin atidžiai renkasi maistą. „Aš valgau 5 kartus per dieną, specialiai man paruoštą maistą. Taigi, šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu steikus, šonkaulius, plovą, bet šiandien paruošiu lengvesnį patiekalą“, – sakė vyras.
Soti „bulletproof“ kava pusryčiams
Sergejus Maslobojevas siūlo pusryčiams išbandyti sočią kavą. Šiai kavai paruošti naudojami ingredientai, kuriuos nesunkiai rasite namų spintelėse arba didesniuose prekybos centruose. Viskas, ko prireiks yra užplikytos juodos kavos puodelio, ghi sviestas, MCT aliejaus. MCT aliejus yra išgrynintas kokosų aliejus ir viena svarbiausia kokosų aliejaus dalis, kuri turtinga svarbiomis maistinėmis medžiagomis.
Taip pat prireiks mėgstamo skonio stevijos saldiklio bei natūralių, organiškų kakavos miltelių. Viskas sumaišoma elektriniu plakikliu ir skanaujama. Puikus ir greitas būdas pradėti energingą dieną.
Receptą, ką pagamino Sergejus , žiūrėkite vaizdo įraše
Greitas padažas kepsniui
Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti greitą padažą kepsniui. Labai greitas ir paprastai paruošiamas padažas, kuris suteiks puikų skonį kepsniams ar kitiems mėsos patiekalams.
Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše
Kaip skaniai iškepti žuvį?
Laidos šefas Tomas Rimydis parodė, kaip skaniai iškepti žuvį. Vienas iš svarbiausių dalykų ruošiant žuvį – gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus. Tuomet jau galima įdėti šaukštą sviesto, šviežias mėgstamas prieskonines žoleles, lengvai spaustą česnaką. O pačią žuvį kepti ypatingai trumpai – 60 sekundžių vieną pusę. Keptuvę patraukus nuo ugnies, apversti žuvį kita pusę ir palikti dar 2 minutėmis.
Patarimo metu Tomas parodė, kaip iš skysčio, likusio po žuvies kepimo paruošti puikų padažą. Tokiu būdu patiekta ir paruošta žuvis tobula savo sultingumu, aromatu ir skoniu.