• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Kaune. Įkvėpti šio miesto apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę antienos krūtinėlę su trumų risotto. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Kaune. Įkvėpti šio miesto apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę antienos krūtinėlę su trumų risotto. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

REKLAMA

30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.

Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.

„Maisto kelias“

Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.

REKLAMA

Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Kaune!

Antienos krūtinėlė su trumų risotto

Ingredientai:

  • 400 g „Mėsos brolių“ antienos krūtinėlės;
  • 1 svogūnas;
  • 150 g Eringi grybų;
  • 300 g risotto ryžių;
  • 900 ml daržovių sultinio;
  • 200 ml balto vyno;
  • 90 g sviesto;
  • 2 v. š. trumų pastos;
  • 6 v. š. tarkuoto parmezano sūrio;
  • druska;
  • alyvuogių aliejus;
  • petražolės;
  • 200 ml raudono vyno padažo.

REKLAMA
REKLAMA

Gamyba: nusausiname antienos krūtinėlę, tuomet peiliu įpjauname 3-4 negilius pjūvius, apibarstome druska iš abiejų pusių ir paliekame marinuotis. Kol mėsa marinuojasi, į puodą pilame alyvuogių aliejaus, sudedame susmulkintą svogūną ir Eringi grybus, kepame bei nuolat maišome.

Išimame grybus ir tuomet į tą patį indą beriame risotto ryžius, maišome, apšlakstome aliejumi ir vėl pamaišome. Tada į šią masę pilame vyną ir maišome, kol jis išgaruoja. Kai vynas išgaruoja, pilame sultinio ir vėl maišome. Kol troškinasi risotto, nuolat ją maišant, iškepame antieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antieną dedame į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepame apie 6-9 minutes, kol išsiskirs riebalai ir odelė apskrus. Tuomet apverčiame ir pakepame dar 3-4 minutes.

Kai risotto išsitroškina (tai trunka apie 20 minučių), dedame sviestą, trumų pastą, parmezano sūrį ir viską sumaišome. Tuomet serviruojame – į lėkštę dedame risotto, ant viršaus dedame juostelėmis supjaustytą antienos krūtinėlę, Eringi grybus, apšlakstome raudonojo vyno padažu ir apibarstome petražolėmis.

Skanaus!

„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų