Atvykęs į Druskininkus virtuvės šefas apsilankė pas R. Ničajienę, kuri, kaip pati sako, su šeima gyvena tarp Vilniaus ir Druskininkų, jų kurorto name, įsikūrusiame tarp tankių kurorto miškų, tačiau miestas – visai čia pat.
Tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė, jau beveik 15 metų besidalinanti patiekalų receptais, šypsodamasi pasakojo, kad ir namas pritaikytas prie tinklaraščio, čia kambariai pavadinti pagal metų laikus.
Aplankę garsųjį stiklo namą, apėję lysves, kuriose auga sezoninės daržovės ir kiti augalai, prisirinkę pavasarinių daržo gėrybių, Gian Luca su Renata persikėlė į virtuvę, kur Renata parodė, kaip pasigaminti nostalgiškus varškėtukus, kurių skonis nukels į vaikystę.
Nostalgiški varškėtukai pagal Renatą
Reikės:
- 1 kg sausos riebios varškės;
- 3 kiaušinių;
- 100 g nerafinuoto rudojo cukraus;
- 150 g šviesių speltų miltų;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- lydyto ghee sviesto kepti;
- 3 šaukštų kukurūzų arba ryžių miltų apvolioti.
Gaminimo eiga:
Į varškę įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite kombaino pagalba. Tada suberkite miltus ir užminkykite varškėčių tešlą.
Rankomis formuokite varškėčius. Kad jie būtų vienodi, naudokite šaukštą. Prieš kepant juos apvoliokite kukurūzų arba ryžių miltuose. Metalinio žiedo pagalba suformuokite tobulus varškėčius.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto ant vidutinės kaitros, kad per greit neapskrustų ir neliktų viduje žali. Uždenkite dangčiu ir palaikykite kelias minutes.
Saldžius valgykite su uogomis ir grietinėlės padažu, o sūrius su lašiša bei ikrais. Skanaus!