30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.
Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.
„Maisto kelias“
Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).
Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.
Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Žemaitijoje!
Bulviniai blynai su šonkaulių mėsa
Ingredientai: bulvės 1 kg;
cirkuliuoti šonkauliai „Mėsos broliai“ 400 g;
grikių miltai 3 v. š.;
žemaitiškas kastinys 200 g;
svogūnai 1 vnt.;
kiaušiniai 1 vnt.;
tarkuotas sūris 100 g;
druska;
pipirai;
alyvuogių aliejus;
levandų žiedai.
Gamyba: sutarkuokite bulves, įdėkite grikių miltų, smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite tarkuotu sūriu, druska, pipirais ir levandų žiedais, viską gerai išmaišykite.
Keptuvėles įkaitinkite „Kamado Bono“ kepsninėje. Joms įkaitus, patepkite jas aliejumi, dėkite ploną sluoksnį tešlos, tuomet ant viršaus – nuo šonkaulių nuimtos mėsos, galiausiai uždėkite dar vieną ploną sluoksnį tešlos. Kepkite blynus apie 15 minučių, kol blynai gražiai apskrus.
Ištraukus iš kepsninės blynus pagardinkite kastiniu ir papuoškite levandų žiedais.
Skanaus!
„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3!