Ingredientai:
- 2 vištienos ketvirčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- miltų (vištienos apvoliojimui);
- 3 skiltelių česnakų;
- 250g rudųjų pievagrybių;
- 250ml vištienos sultinio;
- 0,5 a.š. dž.čiobrelio;
- 0,5 a.š. dž.raudonėlio;
- 0,5 a.š. dž.baziliko;
- 60ml grietinėlės;
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių.
Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1–2 min. iš abiejų pusių.
Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos.
Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei). Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su mėgstamu garnyru. Skanaus!