Reikės:
- 2 vnt baltų kiaušinių;
- 200 g raudono kopūsto;
- 2 v.š. acto 9%.
Paruošimas:
1. Kopūstą sudėjau į trintuvę ir susmulkinau. Įpyliau acto ir išmaišiau.
2. Patiesiau maistinės plėvelės, šaukštu pridėjau kopūsto masės, padėjau virtą baltą kiaušinį ir suvyniojau. Galus suimame, susukame ir dedame į maišelį. Kiaušinio lukštas turi pilnai pasidengti kopūsto mase.
4. Dedame kiaušinius vėsiai ir pamirštame per naktį arba geriausia parai.
5. Nuo kiaušinių labai atsargiai, nuimame kopūstų masę. Paliekame džiūti. Netrinkite ir neplaukite ką tik išvyniotų kiaušinių. Vėliau galite patepti trupučiu aliejaus.
Rezultatu esu labai patenkinta, bandysime dar!