20 vnt. batonėlių reikės: 300 g avižinių dribsnių; 50 g saulėgrąžų; 25 g moliūgų sėklų; 50 g sezamo sėklų; 50 g kokoso drožlių; 150 g įvairių riešutų; 80 g sviesto; 2 v.š. kokosų aliejaus; 4 v.š. medaus.
Gaminimas:
1. Avižinius dribsnius pakepinkite įkaitusioje orkaitėje iki 10 minučių.
2. Saulėgrąžas, kokosų drožles, moliūgų bei sezamų sėklas pakepinkite ir sumaišyti su avižiniais dribsniais.
3. Riešutus susmulkinkite ir suberkite į bendrą masę.
4. Puode išlydykite sviestą, įmaišykite kokosų aliejų ir medų. Maišant pavirkite 1 min., kol masė taps vienalytė.
5. Užpilkite ant gautos masės ir gerai išmaišius sudėkite į formą, o paviršių išlyginkite.
6. Šaldytuve stingdykite apie 3 valandas.
7. Kol batonėliai stingsta – turite galimybę išbandyti momentinių loterijų platformą internete „Blitz loto“. Ar esate bandę žaidimą „Šefo meniu“? Leiskite sau šią pramogą! Loterijų bilietai nuo 10 centų – prizai iki 600 000 eurų. Patiko? Tik nepamirškite batonėlių šaldytuve!
8. Aštriu peiliu supjaustykite juos į 20 mažesnių batonėlių.
Laimėti galite tiesiog palapinėje po žygio ar stovyklaujant su avižiniu batonėliu rankoje!