Italijos terasų atmosfera
Nauja, dėmesio verta vieta – „Mezzo“ baro pop-up terasa Vokiečių gatvėje – kviečia pasilepinti klasikiniais kokteiliais ir Viduržemio jūros regiono užkandžiais, idealiai tinkančiais mėgautis vasarą. „Mezzo“ bendraturtis Kęstas Stirba po penkiolikos metų gyvenimo Londone grįžo į Lietuvą ir ėmėsi veiklos, kurią išmano geriausiai. „Mūsų meniu įkvėptas malonios Italijos barų ir terasų atmosferos, kur žmonės susitinka bendrauti, pasidalinti dienos įspūdžiais, užkąsti, atsigaivinti. Kokteilio stiklas rankoje, gardi užkandėlė – kitoje, aplink džiugi kompanija – kas gali būti geriau nerūpestingą vasarą“, –pasakoja K. Stirba.
Gordon Ramsay grupės barų vadovas
Visiems gerai žinoma, jog Londonas diktuoja naktinio gyvenimo madas ir kokteilių barų, restoranų tendencijas. Čia sukurti daugelio mėgstamų ir klasika tapusių kokteilių receptai, o restoranų ypatingi meniu privilioja lankytojus iš viso pasaulio. „Visų įmantrių gėrimų ir kokteilių pagaminimu man teko rūpintis garsiajame „Soho House“, kur dirbau pagrindiniu barmenu. Dirbau ir Gordono Ramzio (Gordon Ramsay) komandoje – buvau grupės barų vadovas. Buvau atsakingas už gėrimų programos sukūrimą ir garsiame „Chelsea Funhouse“ bei kitose žinomose vietose Londone..." – apie išskirtinę patirtį pasakoja K. Stirba.
Vilnius – kosmopolitiškas miestas
Nemažai lietuvių svetur sukauptą patirtį parsiveža į tėvynę ir sėkmingai pritaiko vietos rinkoje. Tuo tarpu užsieniečiai čia atranda kokybiškas paslaugas, aukštą aptarnavimo kultūrą. Paskutiniųjų metų tendencijos džiugina – Vilnių pelnytai galima vadinti kosmopolitišku miestu, kur susipynė skirtingų tautų kultūra, o vakarietiško gyvenimo stilius tapo kasdienybe.
Kol dar likę kelionių ribojimų ir nekantriai laukiama visiško suvaržymų panaikinimo, sostinės kavinės kuria atmosferą, kuri leis bent akimirksnį pasijausti, lyg būtum Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Anglijoje.
„Vilnius suteikia puikių galimybių džiaugtis gyvenimu ir visavertiškai mėgautis vasara. Paslaugų kokybė gerėja, nes į šį sektorių ateina žmonės, sukaupę gerosios patirties užsienyje, išsilavinę ir turintys skonį. Taigi, vadinamąją Vakarų kokybę galime gauti ir čia, Lietuvoje. Reiklūs klientai skatina mus tobulėti“, – džiaugiasi Kęstas.