REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkai trina rankas – vis daugiau lietuvių nebenori gaminti Kūčių vakarienės patys, tad sparčiai populiarėja nauja paslauga – kūčių vakarienės užsakymas į namus. Kai kurių restoranų savininkai spėlioja – taip yra todėl, kad žmonės arba per daug užsiėmę, arba ne visada ir žino, kokie yra tradiciniai kūčių patiekalai, tad užsisakyti yra lengviau ir paprasčiau. Tiesa, dažniau tokias vakarienes užsisako jaunesni, vyresnės kartos žmonės į tai žiūri nepatikliai.

Verslininkai trina rankas – vis daugiau lietuvių nebenori gaminti Kūčių vakarienės patys, tad sparčiai populiarėja nauja paslauga – kūčių vakarienės užsakymas į namus. Kai kurių restoranų savininkai spėlioja – taip yra todėl, kad žmonės arba per daug užsiėmę, arba ne visada ir žino, kokie yra tradiciniai kūčių patiekalai, tad užsisakyti yra lengviau ir paprasčiau. Tiesa, dažniau tokias vakarienes užsisako jaunesni, vyresnės kartos žmonės į tai žiūri nepatikliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Burokėlių mišrainė, rauginti kopūstai – du iš dvylikos patiekalų keliauja ant tik ką padengto šventinio kūčių vakarienės stalo.

REKLAMA

Tuoj stalas prisipildo visko, ką esame įpratę matyti ir ragauti šventinį vakarą. Silkė, kepta žuvis, kūčiukai, ausytės su grybais ir aguonomis, kisielius, būtinai aguonpienis, duona, obuoliai, riešutai – viskas be riebalų ir pagal senuosius, dar močiučių receptus. Beveik kaip namie, jeigu ne viena išimtis – visi šie vaizdai iš vieno sostinės lietuviškų patiekalų restorano. Jo savininkas sako pastebėjęs, kad daugėja tų, kurie visus šiuos patiekalus užsisako išsinešti. Žmonės nebenori prieš šventinį vakarą suktis virtuvėje, tad pasiryžę sumokėti už šiuos patiekalus apie penkiasdešimt eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių, kaip pastebi restorano savininkas, šiemet palyginti su praėjusiais metais padvigubėjo. Nors tikslūs skaičiai paaiškės po švenčių. O turgaus prekeiviai pastebėjo, kad perkančiųjų produktus šventinei vakarienei šiemet sumažėjo. Svarstoma, kad žmonės tikrai gamina mažiau.

Vyresni, ne tik prekeiviai, bet ir pirkėjai pritaria.

Skaičiuojantys sako, kad užsisakyti vakarienę jau tampa pigiau. Nes dvylika patiekalų su produktais ir ruošimo sąnaudomis kainuotų panašiai tiek, kiek užsakant. Tačiau dar reikėtų paskaičiuoti dujas ir elektrą, kurią sunaudotume gamybai, bei jėgas. O štai kiti, senųjų tradicijų besilaikantys žmonės teigia, kad savo ruoštas maistas, per Kūčias būna kur kas mielesnis, ir jokie pinigai to neatpirks.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų