Jei kada nors susimąstėte, kodėl sutrinka virškinimas, gali būti, kad kartu valgote maisto produktus, kurie nedera tarpusavyje.
Dėl to kyla virškinimo problemų, o tai sukelia visą grandininę reakciją – pučia pilvą, ėda rėmuo, pasireiškia skrandžio veiklos sutrikimai, rašo lifehack.org.
Štai trys maisto deriniai, kurių būtina vengti. Jūsų sveikata jums padėkos.
1. Baltymai ir krakmolingas maistas
Kad baltymai būtų įsisavinti, reikia daug skrandžio rūgščių. Jei valgote duoną ar makaronus, o paskui pereinate prie mėsos, visas procesas sulėtėja.
Su baltymais puikiai dera žalios daržovės, pavyzdžiui, špinatai, lapiniai kopūstai ir kitos nekrakmolingos daržovės. Todėl kepsnį užsikąsti duona nėra puiki idėja. Kaip ir valgyti mėsą su bulvėmis.
2. Tunas ir majonezas
Donna Gates savo knygoje įspėja, kad negalima derinti riebaus maisto su baltymais. Taip yra todėl, kad riebalams suskaidyti reikia tulžies druskų iš tulžies pūslės.
Jei riebalai vartojami su daug baltymų turinčiais produktais, pavyzdžiui, tunu, virškinimo sistema patiria stresą.
3. Alkoholis ir maistas
Valgant išgėrus butelį ar du vyno, gali sutrikti virškinimo sistemos veikla. Gausus alkoholio vartojimas maisto metu, be kita ko, gali paskatinti skrandžio opų atsiradimą ir pakenkti kasai.
Be to, dėl alkoholio organizmui labai sunku įsisavinti visas maistines medžiagas. Taigi, taurę vyno prie valgio išgerti galima, tačiau jei atkimšote antrą butelį, gerai pagalvokite, ar verta.