Deja, ne visi žmonės žino, jog yra produktų, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu, rašo buzznoble.com.
Pomidorai
Pomidoruose gausu vitamino C ir maistingųjų medžiagų, bet jų tikrai nederėtų valgyti tuščiu skrandžiu. Pomidoruose esanti tanino rūgštis didina skrandžio rūgštingumą ir gali sukelti skrandžio problemų. Taigi, turintiems stemplės ir opų problemų, reikėtų turėtų vengti citrusinių maisto produktų, tokių kaip apelsinai ar citrina.
Gazuoti gėrimai
Daugelis mano, kad gaiviuosius gėrimus vartoti galima bet kada ir bet kur, bet ar tai tiesa? O jei pasakytume, kad geriant gaiviuosius gėrimus tuščiu skrandžiu gali pradėti pūsti pilvą ar dar blogiau? Vartojant per daug gazuotų gėrimų, padidėja skrandžio rūgštingumas, o tai savo ruožtu gali būti stemplės vėžį.
Trapios ar sluoksniuotos tešlos gaminiai
Ankstyvą rytą prieš išbėgdami darban arba kažkada dienos bėgyje greit užkandame – suvalgome vaisių ar pyragaitį. Tai tikrai ne pats geriausias maistas tuščiam skrandžiui, nes mielės suerzina skrandžio gleivinę.
Aštrus maistas
Valgant aštrius patiekalus tuščiu skrandžiu, padidėja tikimybė, kad sudirginsite skrandį, prasidės rūgštinė reakcija ar spazmai. Dėl aštraus ir stipraus skonio gali atsirasti virškinimo sutrikimų. Česnakai, čili pipirai ir imbierai – tai tik keli aštraus maisto pavyzdžiai.
Kriaušės
Kriaušėse yra žalio pluošto. Valgant jas tuščiu skrandžiu, galima pakenkti gleivinę ir sukelti pilvo skausmus. Patartina jas valgyti kartu su grūdų ar avižų dribsniais.