• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos. Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana?“, – šypsosi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos. Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana?“, – šypsosi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 400 g paprastų traškių sausainių; 400 g saldinto kondensuoto pieno; 190 g sviesto; 2 valg. š. kakavos; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 1 valg. š. cukraus.

Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau). Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė (tik neužverdame!).

Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.

Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame masę truputį atvėsti. Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame sausainių masę. Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt). Skanumėlis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų