Maistą gaminti mėgstanti moteris pasidalino keptuvėje ruošiamų rytietiškų makaronų receptu – jos vaizdo įrašas susilaukė ypatingo populiarumo. „Reddit“ socialiniame tinkle viena naudotoja įkėlė savo pagaminto itin skaniai atrodančio patiekalo nuotrauką. Jos nuotrauka susilaukė netikėto populiarumo – ją įvertino daugiau nei 37 000 žmonių, kurie jos prašė pasidalinti ir patiekalo receptu.
Daug laiko neturinčių šeimų džiaugsmui, šį japonišką patiekalą pasigaminti labai paprasta, ir daugumą ingredientų kone kiekvienas jau ir taip turi namuose. Įrašo autorė patarė, kaip japoniškų udon makaronų pasigaminti skaniau, nei bet kada anksčiau.
Moteris šiam receptui naudojo jautieną, bet sakė, kad ją galima pakeisti kiauliena arba net grybais. Viską paruošti užtrunka vos pusvalandį, todėl receptą tikrai gali išbandyti kiekvienas.
Keptuvėje ruošti udon makaronai su jautiena
Ingredientai
Padažui
- 2,5 šaukšto tamsaus sojų padažo
- 2 šaukšto austrių padažo
- 1 šaukštas mirino
- 2 šaukštelis rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio ryžių acto
Makaronams
- 1 pjaustytas svogūnas
- 3 susmulkintos česnako skiltelės
- 4 susmulkinti kininio kopūsto lapai (baltas dalis reikia atskirti nuo žalių)
- 2 svogūnų laiškų stiebeliai, supjaustyti 1 cm ilgio gabalėliais
- 400 g jau apvirtų „Udon“ makaronų
Gaminimo būdas
- Jautienos juosteles 10 minučių pamarinuokite šaukšte tamsaus sojų padažo.
- Makaronus dvi minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tuomet nukoškite ir tuomet užliekite šaltu vandeniu, kad jie neištežtų.
- Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Tuomet gerai įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus, paskrudinkite jautieną penkias minutes ir atidėkite ją į šalį.
- Dvi minutes pakepinkite česnaką, kol jis paruduos.
- Tuomet sudėkite svogūną ir baltas kopūsto dalis, pakepinkite penkias minutes.
- Sudėkite žalias kopūsto dalis ir svogūnų laiškus, pakepinkite dar dvi minutes.
- Galiausiai su dėkite makaronus ir mėsą, pakepinkite dar tris minutes.
- Supilkite padažą ir kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes – skaniausia būna, jei kaitrą sumažinate iki mažiausios ir pakepinate kiek ilgiau, nei penkias minutes, bet tokia galimybė priklauso nuo viryklės.
Kadangi makaronai šiame recepte yra išverdami iš anksto ir atvėsinami prieš juos dedant į keptuvę su kitais ingredientais, jie išlieka tvirti ir neištežę. Kai kurie komentatoriai klausė, kokią jautieną rinktis, kad ją būtų galima paruošti taip greitai. Recepto autorė patarė rinktis gabalėliais pjaustytą didkepsnį arba šoninę.
Komentaruose šį greitą ir itin gardų patiekalą gyrė daugiau nei 500 žmonių. Viena moteris rašė: „Viską dabar atiduočiau už tokį patiekalą...“ „Jau svarstau, ar dėl tokio gardumyno neverta būtų palikti žmonos“, – juokavo kitas. Trečia komentavo: „Ar dar kas nors be manęs išsisaugo tokius įrašus, kad paskui dar galėtų pasižiūrėti, kaip skaniai atrodo?“