4–5 stiklainiukai po 0,5 l: 3 kg pomidorų; 4 raudonosios paprikos; 5 dideli svogūnai; 1 galvutė česnako; 1 stiklinė cukraus; 3 v.š. druskos; 150 ml. acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; 1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą).
Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles (galima to ir nedaryti - išvirus padažą jos gana gerai susimala blenderiu), supjaustome nedideliais gabaliukais.
Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 valandą, kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų).
Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!