Ingredientai:
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 1 raudonas svogūnas;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 200 g vyšninių pomidorų arba 3 normalūs pomidorai;
- 50 g fetos sūrio;
- 4 ridikėliai;
- 100 g konservuotų pupelių (mažų);
- druskos ir pipirų.
Padažas:
- 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 60 ml raudono vyno acto;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- 1 šaukštelis dižono garstyčių;
- 1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
- smulkinto šviežio raudonėlio.
Padažui visus produktus sumaišome ir atidedame į šoną. Salotoms agurkus, svogūnus, papriką, ridikėlius supjaustome kabeliais, pomidorus, jei tai vyšniniai, ketvirčiais.
Į dubenį dedame smulkintas daržoves, beriame pupeles, sutrupiname fetos sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Pilame padažą ir išmaišome.