Kraują skystinančiuose maisto produktuose yra natūralių medžiagų, pasižyminčių antikoaguliantinėmis savybėmis, rašoma ndtv.com.
Šios medžiagos gali padėti sumažinti kraujo krešulių susidarymo riziką, neleisdamos trombocitams susikaupti ir sumažindamos krešėjimo faktorių kiekį kraujyje.
Kraują skystinantys produktai
Nors kraują skystinantys maisto produktai gali būti naudingi asmenims, sergantiems tam tikromis ligomis, prieš įtraukiant juos į savo mitybą būtina pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu.
Česnakai
Česnakuose yra junginių, kurie padeda išvengti kraujo krešulių susidarymo, nes mažina fibrinogeno – baltymo, dalyvaujančio kraujo krešulių susidaryme – gamybą.
Imbieras
Imbiero sudėtyje yra natūralių junginių, vadinamų gingeroliais, kurie pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, mažina trombocitų agregaciją ir padeda palaikyti sveiką kraujotaką.
Riebi žuvis
Žuvų taukų papildai arba riebi žuvis, pavyzdžiui, lašiša ir skumbrė, turi omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina kraujo krešėjimą ir uždegimą, taip padėdamos skystinti kraują.
Juodasis šokoladas
Juodajame šokolade yra medžiagų, kurios gali padėti skystinti kraują, nes pagerina kraujo tekėjimą, neleidžia susidaryti krešuliams ir mažina uždegimą.
Alyvuogių aliejus
Alyvuogių aliejuje yra junginio, vadinamo oleuropeinu, kuris pasižymi antitrombocitinėmis savybėmis, padedančiomis išvengti krešulių susidarymo ir gerinančiomis bendrą širdies ir kraujagyslių sveikatą.
Citrusiniai vaisiai
Citrusiniuose vaisiuose, pavyzdžiui, apelsinuose, citrinose ir greipfrutuose, gausu vitamino C ir bioflavonoidų. Šios maistinės medžiagos padeda stiprinti kapiliarų sieneles, mažinti uždegimą ir užkirsti kelią kraujo krešulių susidarymui.