Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino įdarytus jelapenus.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Įdaryti jelapenai
Jums reikės:
- 300 g kiaulienos;
- 1 skiltelės česnako;
- 0,5 svogūno;
- 1 a. š. rūkytos paprikos arba aštrios paprikos miltelių;
- 1 a. š. čili kon-karni arba tiesiog čili prieskonių;
- pipirų pagal skonį;
- šlakelio volčesterio arba sojos padažo;
- druskos pagal skonį;
- 50 g. parmezano sūrio;
- 12 vnt. karnišonų arba mažų agurkėlių;
- kelių vnt. mėtų šakelių;
- 20 vnt. jelapenų;
- 200 g. rūkytos šoninės;
- 250 g. tortilijos.
Gamybos eiga: kiaulieną supjaustome, nulupę česnako skiltelę bei pusę svogūno, susmulkiname kubeliais.
Supjaustytą mėsą kapojame kartu su česnaku ir svogūnu. Į dubenį su mėsa beriame rūkytos paprikos arba tiesiog paprikos, čili- konkarni arba tiesiog čili prieskonių, taip pat druskos ir pipirų pagal skonį.
Toliau pilame volčesterio ar sojos padažą ir beriame sutarkuotą parmezano sūrį. Į pasiruoštą įdarą sudedame susmulkintus mažus agurkėlius – karnišonus, taip pat susmulkintas mėtos šakeles. Įdarą labai gerai išmaišome.
Pasiruošiame jelapenų pipirus įdarui: nupjauname viršūnėles, išimame sėklas, sudedame įdarą, ir gražiai uždarome su jelapeno kepurėle.
Perveriame iešmeliu, apsukame rūkyta šonine ir dedame kepti tol, kol apskrus. Apskrudus, apjuosiame nedideliais apvaliais tortilijos blyneliais ir vėl apkepame, kol apskrus.
Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!