Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui.
Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome. Paplakame kiaušinį. Vištienos gabalėlius užpilame kefyru ir kiaušinio plakiniu, išmaišome ir paliekame apie 2 val. marinuotis.
Į vištienos marinadą suberiame miltus ir išmaišome, taip gausime vištieną tešloje. Imame po gabalėlį, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abejų pusių (stebime ugnį, kad nesudegtų išorėje ir iškeptų viduje).
Išimame ir sudedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų perteklinį aliejų. Galima patiekti kaip užkandį ar su garnyru bus puikūs pietūs ar vakarienė.
Šaltinis: Baltoje lėkštėje