Jums reikės:
- 7 gr sausų mielių, (arba 25 gr šviežių)
- 3- 4 v.š. cukraus,
- 500 ml šilto pieno,
- 2 kiaušinių,
- 200 gr džiovintų spanguolių ar razinų,
- 450 gr miltų,
- trupučio druskos,
- lydyto Ghee sviest kepimui.
Mieles sumaišykite su 1 v. šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius, likusį cukrų ir viską išmaišykite. Suberkite spanguoles ar razinas. Galiausiai suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite.
Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kad tešla pakiltų. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto. Patiekite su uogiene, grietine, ar klevų sirupu.
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš knygos „Lietuvių valgiai“.