• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Lietuva skina gastronomijos žvaigždes vieną po kitos. Neseniai Lietuvos restoranai pelnė prestižinius „Michelin” apdovanojimus, o štai dabar viena neseniai duris atvėrusi Vilniaus burgerinė pateko į TOP50 Europos geriausių burgerių reitingą.

Šiemet Lietuva skina gastronomijos žvaigždes vieną po kitos. Neseniai Lietuvos restoranai pelnė prestižinius „Michelin” apdovanojimus, o štai dabar viena neseniai duris atvėrusi Vilniaus burgerinė pateko į TOP50 Europos geriausių burgerių reitingą.

REKLAMA

Tik pavasarį duris lankytojams atvėręs „Ponas Mėsainis” jau gavo ir savo pirmuosius apdovanojimus. TOP50 Europos geriausių mėsainių restoranų reitinge jis užėmė 47 vietą.

„Ponas Mėsainis“ duris atvėrė tik 2024 m. pavasarį, tačiau verslas jau klesti. Pirmoje tokio pobūdžio mėsainių užeigoje amerikietiškos mėsainių tradicijos derinamos su lietuviškais produktais. Vietoj įprastų bandelių komanda čia rankomis gamina bulvines bandeles, o jautienos kepsniai gaminami iš aukščiausios kokybės vietinės Wagyu ir Angus mėsos. Kiekvienas kąsnis yra toks skanus, kaip tik galite įsivaizduoti”, – rašo reitingo rengėjai.

EnjoyTravel.com – tai kelionių platforma, skirta padėti vartotojams planuoti savo keliones. Svetainėje pateikiami kelionių vadovai ir patarimai, apimantys įvairias temas – nuo vaizdingų vietų iki maisto rekomendacijų, kurie pagerina bendrą kelionės patirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausių burgerių Europoje sąraše – 1 Vilniaus restoranas

Vienas iš svarbių EnjoyTravel.com puslapio elementų yra jų „Top 50 mėsainių“ sąrašas, kuriame nurodomos geriausios mėsainių užkandinės visame pasaulyje.

REKLAMA

Šiame sąraše, kurį sudaro jų komanda, pateikiamos įžvalgos apie privalomus paragauti mėsainius, padedančios maisto entuziastams atrasti naujų vietų, kuriose jie galėtų mėgautis savo mėgstamu patiekalu. Sudarant reitingą, atsižvelgiama į tokius veiksnius kaip skonis, kūrybiškumas ir vietinis populiarumas.

Idėja sukurti tikrą, iš JAV pietų kildinamą „smash“ (liet. traiškytą) mėsainį prieš daugiau nei metus kilo Jonui Petraičiui Petrauskui. Šeimos verslą vystantis jaunas vyras pradėjo gilintis į šių mėsainių gaminimo subtilybes ir norėdamas sužinoti kuo daugiau jo gaminimo paslapčių leidosi į gastronomines keliones po Jungtinę Karalystę ir JAV. Taip ir kilo mintis vienoje vietoje sujungti amerikietiškas mėsainių gaminimo tradicijas ir lietuviškus, mūsų ūkiuose užaugintus produktus bei vietoje gaminamus visus mėsainių priedus.

Naminiai padažai, iš bulvių gaminama bandelė ir mūsų šalies ūkyje užauginta aukščiausios klasės mėsa – tai šios vietos vizitinė kortelė.

„Ponas Mėsainis“ įsikūręs adresu: Šeimyniškių g. 21, Vilniuje.

Autorius: Aneta Kurowska

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų