Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu. Man patinka tokie saldūs obuolių gabaliukai prie juodos arbatos be cukraus. Pabandykite taip konservuoti į mažus indelius kaip „delikatesą“, o ne obuolienę.Tik tada cukraus reikėtų dėti truputį daugiau.
Kad išvirtos obuolienės būtų tyrelės pavidalu, nelaikykite obuolių užpylę cukrumi per naktį, virkite obuolius iš karto. Gal tik kokią mažą stiklinėlę vandens įpilkite, kad būtų skysčio virimo pradžioje. Dar galima virimo pabaigoje ir su blenderiu pasidarbuoti, viską sutrinant iki vientisos masės“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Ingredientai:
- 3 kg obuolių (jau nuluptų, išskobtų ir supjaustytų),
- 6 dideli apelsinai,
- apie 1 –1,5 kg cukraus,
- 1 a.š. cinamono arba 2 cinamono lazdelės,
- vanilinio cukraus,
- 1/2 a.š. meduolių prieskonių.
Į storadugnį puodą sudėkite obuolius, cukrų ir cinamono lazdeles. Virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami. Kol verda obuoliai, nuplaukite gerai apelsinus ir nuo 3- 4 apelsinų nutarkuokite žievelę.
Sumeskite ją virti kartu su obuoliais. Nulupkite visus apelsinus ir sumalkite juos mėsmale. Visą apelsinų masę supilkite į verdamus obuolius ir dar pavirkite bent 15- 20 min.
Pabaigoje suberkite vanilinį cukrų ir meduolių prieskonius. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklianius ir užsukite steriliais dangteliais.