Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
neturite ją rašyti,atrodo,kad Lietuvoje niekas nemoka cepelinų daryti,nelabai koks ir receptas,pirma ,nereikia mušti į faršą kiaušinio,jis mėsą kietiną ir faršas iš kukulio nepabėgs,į mėsą geriau dėti svogūnus ne česnaką,o į bulvių tešlą reikia dėti virtų bulvių,pastebėjau kad dauguma receptų skelbiamų yra nei šiokie nei tokie,gal čia nuomonės formuotojai taip sau pinigus uždirba perašinėdami senus receptus
Čia ko gero vienintelis patiekalas kur tikrai netinka česnakas.be virtų bulvių ne cepelinai, o kleckai
Neeežinau ar kada autorius valgė skanių cepelinų. Čia labai jau mažai mėsos ir daug bulvių. Cepelinai formuojami vandeniui užvirus. Kiek laiko virs pirmieji? Be svogūnų įdaras bus kietas. Jei į virimo vandenį nededate krakmolo, didelė tikimybė, kad cepelinai sproginės verdami. Va suvalkiečių cepelinai su virtos mėsos įdaru išvirti mėsos sultinyje, tai tikrai super. Kažkodėl labai primityvios šeimininkės pasidarė labai drąsios. Išmokite virti, o kai paklaus recepto bevalgant, pasakykite.
Perrašytas kitų žmonių receptas.Gaminu seniai cepelinus pagal šį receptą.Gaunasi labai geri, labai minkštučiai ir nuostabiai skanūs.Jokių virtų bulvių jiems nereikia.Jeigu negaminote taip, nerašinėkite nesąmonių, kad jie neva neskanūs, guminiai būs.Nieko panašaus, išbandykit ir tada savo nuomonę reiškite.Žinoma tiek ilgai virti tikrai nereikia, pakanka 20-25 min. Tikslaus laiko neparašysi, nes visi daro skirtingo dydžio ir skirtingo storio tarkių sluoksnio cepelinus.Todėl pavirus tiek minučių būtina paragauti ir matysite ar reikia dar keletos minučių pavirti, ar užtenka virimo.O kas dėl įdaro, kiekvienas daro tokį koks jam patinka ir ginčytis nėra ko, įdaryti cepelinus galima įvairiausiais įdarais.Taip gaminti cepelinus daug lengviau, sugaištame mažiau laiko ir jie yra žymiai skanesni už tuos į kurių tarkius dedasi virtos bulvės.Drąsiai virkite, jie tikrai netįšta, kaip kad daugelis mano.Tai yra laiko išbandyta ir šitaip verdama nuo senų senovės, tik kiti dabar apie tai išgirdo.
@Angelė aš irgi moku gaminti cepelinus,nereikia čia moralizuoti,tik pamiršai parašyti,kad labai jų skonis ir kad neištyžtų priklauso nuo bulvių rūšies
@Angelė čia valdiški cepelinai,tokius pardavinėja šaldytus parduotuvėse
tarkiams dar reikia virtų bulvių, faršui tikrai nereikia kiaušinio o tik gerai išminkyti iki vientisos masės, ir neįsivaizduoju cepelinų verdamų šaltam vandenyje, visada dedam į verdantį.
Na dabar jaunimas ką sužino ir jau galvoja kad niekas tokio recepto nemoka.Tiesiog kas nori ir ką nori skelbia.Mums daugumai tai visai įprastas kasdienis receptas nes jį jau ne mažiau 65 metus naudojam o į faršą jokių kiaušinių tikrai nededam.
Birutė Ir cepelinai bus guminiai , kieti
Birutė Ir cepelinai bus guminiai , kieti
Neskanu
kam to reikia,juk jau seniai viskas buvo,ir kad tirpsta burnoje,betruksta tik viens du ir yra,kam ta pati kilnoti
Nuo užvirimo sudėjus cepelinus ,užtenka virti 20-25min.tikrai nereikia kiaušinio į farša,bus visai kietas mėsos gumulas.
@Lilė geriau į faršą įpilti šiek tiek saldžios riebios grietinėlės ir gerai išmaišyti, tada būna labai sultingas.
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų