• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Turime jums receptą, kuris tikrai nustebins skoniu ir netikėtu deriniu. Tai – salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Net neabejojame, kad tai taps jūsų nauju mėgstamu vasaros  patiekalu.

Turime jums receptą, kuris tikrai nustebins skoniu ir netikėtu deriniu. Tai – salotos su grilyje kepta vištiena ir mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Net neabejojame, kad tai taps jūsų nauju mėgstamu vasaros  patiekalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4-ioms porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • Kelių didelių saujų salotų
  • 2 pomidorų
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Blue
  • Šviežių žolelių (patiekimui)

Vištienos marinatui reikės:

REKLAMA
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 v.š. medaus
  • Keleto šakelių čiobrelio bei raudonėlio
  • Druskos, pipirų (pagal skonį)

Marinuotiems raudoniesiems svogūnams reikės:

  • 1 didesnio raudonojo svogūno
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės obuolių acto
  • 1 a.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos

Salotų padažui reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Marinuojame vištieną: susmulkiname česnako skilteles, čiobrelį bei raudonėlį ir sumaišome su likusiais marinato ingredientais. Pilame ant vištienos ir leidžiame pasimarinuoti apie valandą.
  2. Marinuojame svogūnus: karštą vandenį sumaišome su obuolių actu, cukrumi ir druska. Plonais pusžiedžiais supjaustome raudonąjį svogūną ir apipilame pasiruoštu marinatu. Svogūnams pakaktų pasimarinuoti ir 15 min., arba kol paruošite visus likusius salotų ingredientus.
  3. Ruošiame salotų padažą: susmulkiname česnako skiltelę ir gerai išmaišome su likusiais salotų padažo ingredientais.
  4. Įkaitiname grilį iki 200-220°C.
  5. Kepame vištieną grilyje ant tiesioginės kaitros apie 20 min. Vidury kepimo apverčiame. Baigiant kepti vištienos vidinė temperatūra turėtų būti apie 74-75°C. Jei neturite prieigos prie grilio, vištiena puikiai iškeps ir keptuvėje ar orkaitėje.
  6. Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus ir agurkus.
  7. Į didelį serviravimo dubenį/lėkštę dedame daržoves, grilintą vištieną, marinuotą svogūną, trupiname mėlynojo pelėsinio sūrio, padekoruojame žolelėmis. Viską pašlakstome pasiruoštu padažu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų