Šokoladinis cukinijų pyragas iškepa drėgnas, tvirtas ir ne per daug saldus.
Reikės: 400 g viso grūdo speltos miltų; 50 g kakavos miltelių; 100 g nerafinuoto cukraus; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. sodos; 1/2 a. š. druskos; 180 ml augalinio pieno; 120 ml rapsų aliejaus; 300 g (2 didelių ar 3 mažesnių) bananų, sutrintų šakute į tyrę; 1 š. obuolių acto; 2 stikl. tarkuotos cukinijos (per burokinę tarką); 100 g + 50 g juodo šokolado, sukapoto gabaliukais.
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių. Kepimo formą atsegamais šonais (24 cm) ištepame aliejumi. Viename inde sumaišome miltus, persijotus kakavos miltelius (kad nebūtų gumuliukų), cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Kitame inde sumaišome pieną, aliejų, bananų tyrę ir actą. Tarkuotą cukiniją gerai nusunkiame (per sietelį ar marlę ir pan.). Į miltus supilame šlapią dalį ir lengvai pamaišome. Gali pasirodyti, kad tešla per sausa.Viskas čia gerai, konsistencija pasikeis sudėjus cukiniją. Suberiame nusunktus cukinijos tarkius ir 100 g šokolado gabaliukų. Viską sumaišome, bet persistengti nereikia – tik tiek, kol viskas tolygiai pasiskirsto.
Gautą masę sukrečiame į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus užberiame likusius 50 g. šokolado gabaliukus ir truputi įspaudžiame į tešlą. Šauname į orkaitę ir kepame apie 45 min., kol įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Ištraukus pyragą iš orkaitės, leidžiame jam pravėsti apie 10-15 min. Pyragą išėmus iš kepimo formos atvėsiname jį ant grotelių iki galo.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Valgykime sveikiau.