REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepriklausomai nuo metų laiko, suskeldėjusios lūpos gali pridaryti aibę nemalonumų. Jas veikia daugybė negatyvių veiksnių – šaltas ir karštas vėjas, saulė, sausas oras. Tam, kad išvengtumėte skausmingų ir nemalonių pojūčių, lūpas reikia saugoti, drėkinti, palaikyti drėgmės balansą organizme apskritai. Gerkite daug skysčių ir visada su savimi turėkite lūpų balzamo.

Nepriklausomai nuo metų laiko, suskeldėjusios lūpos gali pridaryti aibę nemalonumų. Jas veikia daugybė negatyvių veiksnių – šaltas ir karštas vėjas, saulė, sausas oras. Tam, kad išvengtumėte skausmingų ir nemalonių pojūčių, lūpas reikia saugoti, drėkinti, palaikyti drėgmės balansą organizme apskritai. Gerkite daug skysčių ir visada su savimi turėkite lūpų balzamo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidaryti šią priemonę savo rankomis visiškai nesunku. Namuose gaminta kosmetika turi savų privalumų – visų pirma, visada žinote, iš ko ji pagaminta, išvengsite nereikalingų komponentų, o antra – galėsite pasirinkti tokią kompoziciją, kuri jums arčiausiai širdies.

REKLAMA

Paprasčiausiam balzamui užtenka vaško ir trupučio aliejaus, tačiau jeigu norite šiek tiek paįvairinti lūpų balzamo sudėtį, reikės ir kitų komponentų. Tvirtesnę struktūrą suteikia kietieji aliejai, pavyzdžiui, kokosų aliejus arba sviestmedžio sviestas, tačiau reikia turėti omenyje, kad nuo šilumos jie labai greitai išsilydo, todėl karštą vasaros dieną tokia priemonė taps klampi.

Taip pat galima pridėti įvairių aromatų: vaisių, mėtų, prieskonių ir gėlių. Žolelių, gėlių ir vaisių ekstraktų galima įsigyti parduotuvėse, tačiau jie ne itin gerai maišosi su kitais komponentais. Dėl šios priežasties patogiausia rinktis aromatinius aliejus.

REKLAMA
REKLAMA

Lūpų balzamo receptas

Reikės:

60 g kakavos sviesto;

30 g alyvuogių aliejaus;

30 g bičių vaško;

8 g mėgstamo aromatinio aliejaus.

Gaminimo eiga

Ant silpnos ugnies pašildykite kakavos sviestą ir vašką, sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Kai viskas ištirps ir susimaišys – nukelkite, tačiau maišykite toliau. Pridėkite aromatinių aliejų ar kitų norimų ingredientų. Supilkite viską į formeles ir palaukite, kol masė atvės ir sustings.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų