Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Seniai nustatyta, kad majonezas ne marinuoja mėsą, o pūdo, taip kad nekruškit proto. Nors, jeigu mėgstat pradėjusią pūti mėsą- skanaus...:))
Mokslininkai nustatė, kad akrilamidas yra kancerogeninė medžiaga, kelianti rimtą pavojų žmonių sveikatai. Susidaro produktuose, kurie yra termiškai apdorojami aukštoje temperatūroje ( virš 120C ) kepant, kepant ant grotelių skrudinant. Didžiausi akrilamido kiekiai aptinkami: bulvių traškučiuose, gruzdintose bulvytėse, duonos gaminiuose ( ypač duonos plutos ), javainiuose, sausainiuose, vafliuose, trapučiuose, meduoliuose, kavoje, džiovintuose vaisiuose, riešutuose, dribsniuose, perdirbtuose grūdiniuose maisto produktuose kūdikiams ir mažiems vaikams. Todėl mėsą patarčiau valgyti tik virtą, o ne keptą. Apskritai geriausia išmesti iš buities ir visas keptuves.
Vienam savo daigtui padarykite tai ir su tuo daigtu atsitiks toks dalykas nuo kurio atvips jums žandikaulis ...ir nugarkaulis.
Dėmesio! Cituoju: ,,Akrilamidas yra cheminė medžiaga, susidaranti krakmolingus maisto produktus, pavyzdžiui, bulves ir duoną apdorojant aukštoje temperatūroje (aukštesnėje nei 120C). Susidaro, kepant, gruzdinant ir kepant ant grotelių, skrudinant. Akrilamido randama keptose bulvėse, traškučiuose, skrebučiuose, pyragaičiuose, sausainiuose, dribsniuose, kavoje. Laboratoriniai tyrimai rodo, kad su maistu gaunamas akrilamidas gyvūnams sukelia vėžį. Mokslininkai sutinka, kad maiste esantis akrilamidas gali sukelti vėžį ir žmonėms. ( internete: ,,Kas yra akrilamidas? Akrilamido poveikis sveikatai’’ )
REKLAMA
REKLAMA
Prieš kepdami padarykite tai šašlykams: išeis daug skanesni