Laidos šefas Vylius pataria išbandyti sotų bulvių ir moliūgų apkepą su dešrelėmis.
Antrasis laidos šefas Tomas gamino moliūgų pyragėlius su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu. Šis Tomo patiekalas tikrai labai moliūgiškas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tomas parodė, kaip nesudėtingai paruošti jautienos kapotinį ir pasidalino gardaus garstyčių padažo receptu.
Šefas primena, kad jautienos kapotiniui puikų skonį suteikia garstyčios, tačiau jas reikėtų naudoti būtent grūdėtąsias. Ir, žinoma, nepamiršti raudonųjų pipirų. Šie moliūgo pyragėliai nėra sudėtingai paruošiami, tačiau atrodo šventiškai, rudeniškai ir įspūdingai, o paragavus norisi dar kąsnelio.
Tomas pamini, kad moliūgas dar visai neseniai atkeliavo į Lietuvos gastronomiją. Tačiau visiškai nenuostabu, kaip jis pelnė daugelio simpatijas ir nugulė ant stalų virsdamas į puikius, gardžius patiekalus. Kviečiame ir Jus mėgautis rudens gėrybėmis, eksperimentuoti ir mėgautis naujais, puikiais skoniais.
Moliūgų virtinukai „Gnocchi“
Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.
Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis
Puiki bulvių, moliūgų ir česnako trijulė šiam patiekalui suteikia gardų skonį, tad po vieno kąsnelio šio patiekalo norisi dar ir dar kito... Labai tinka šeimos pietų ar vakarienės stalui. Nesudėtinga paruošti, nereikia įmantrių ingredientų, o taip sotu ir gardu.
Moliūgų pyragėliai su jautienos kapotiniu ir garstyčių padažu
Labai moliūgiškas patiekalas, nes tai - moliūgų pyragas moliūge. Tiekiamas su nesudėtingai paruošiamu jautienos kapotiniu ir garstyčių padažų iš visiškai neįmantrių ingredientų. Pyragėliai atrodo šventiškai, rudeniškai ir tikrai įspūdingai.