Pasak „High Speed Training“ maisto higienos ekspertės Sarah Taylor, svogūnai, kurie naudojami daugybės patiekalų gamybai, gali išlikti švieži kelis mėnesius, jei yra laikomi tinkamoje vietoje ir įspėjo, kad vienoje vietoje svogūnų šiukštu negalima laikyti – ten jie suges greičiau.
Patarimai, kaip svogūnus išlaikyti šviežius
Ji pasidalijo geriausiais būdais, kaip svogūnus ilgiau išlaikyti šviežius, traškius ir skanius, rašo mirror.co.uk.
Specialistės teigimu, svarbiausia svogūnus laikyti tinkamoje aplinkoje. Nepaisant paplitusios nuomonės, kad svogūnus reikia laikyti šaldytuve, Sarah nepataria laikyti jų šioje vietoje, nes dėl šalčio ir drėgmės jie gali greičiau sugesti.
Ji teigė: „Svogūnus geriausia laikyti sausoje, tamsioje vietoje, o ne šaldytuve.“ Norint dar labiau pailginti svogūnų galiojimo laiką, ji siūlo išimti juos iš plastikinės pakuotės vos tik parsinešus iš parduotuvės.
Tai leidžia orui cirkuliuoti aplink svogūnus, todėl nesikaupia drėgmė ir jie išlieka švieži ir traškūs. Ji sakė: „Išimkite juos iš plastikinio maišelio, kad aplink juos cirkuliuotų oras, ir laikykite atskirai nuo bulvių, nes juos laikant kartu gali nukentėti abiejų produktų šviežumas.“
Tiems, kurie nori ir patogumo, ir gero skonio, Sarah turi keletą naudingų patarimų, kaip laikyti jau susmulkintus svogūnus. Juos ji rekomenduoja sudėti į užspaudžiamą maišelį, kad jie išliktų švieži ir galėtų būti naudojami vėliau.
Taip susmulkintus svogūnus galima saugiai laikyti šaldytuve ir naudoti trumpą laiką arba užšaldyti ilgesniam laikui.