Štai kokias klaidas, pasak Džeimso Oliverio, daro namuose orkaitėje bulves kepantys žmonės
Bulves per ilgai apverdate
Bulvės neturi sukristi, todėl jų apvirimo laikas neturi viršyti 15 minučių. Žymusis virėjas pataria: „Aš bulves apverdu maždaug 10 minučių, sūdytame verdančiame vandenyje.“
Pamirštate pašiaušti bulvių kraštus
Ši procedūra reikalinga tam, kad bulvės orkaitėje įgautų traškumo. Džeimsas sako: „Nupilkite vandenį, o tada jas gerai pakratykite kiaurasamtyje – taip bulvių kraštai gerai nebus tokie lygūs.“
Bulves kepate be riebalų
Jei norite gražiai apskrudusių bulvyčių, reikės daug riebalų. Virtuvės šefas sako: „Kitas žingsnis – riebalai. Sveikiausias pasirinkimas yra ypač tyras alyvuogių aliejus, kuris bulvėms suteiks nuostabaus traškumo. Jei norite kiek storesnio, saldesnio traškumo, tuomet naudokite sviestą. Dar vienas variantas, jei norite kad bulvės būtų ypač traškios – rinkitės anties riebalus.“
Kepimo skardoje nepaliekate pakankamai vietos
Bulves į skardą sudėkite vienu sluoksniu, kad jos iškeptų tolygiai bei nesusispaustų, rašoma dailystar.co.uk. Džeimsas pataria: „Svarbiausia, kad skardoje būtų tik vienas bulvių sluoksnis – taip jas galėsite gerai pagardinti druska ir pipirais.“
Nežinote Džeimso Oliverio bulvių suspaudimo gudrybės
Džeimsas bulves orkaitėje kepa 30 minučių, o tuomet jas kiek suspaudžia, kad jos būtų traškesnės.
Jis paaiškino: „Pirma bulves orkaitėje kepu maždaug pusvalandį 190 laipsnių temperatūroje, kol jos įgauna auksinės spalvos. Maždaug po pusvalandžio galėsite pradėti daryti stebuklus bulvių trintuvu. Taigi, ši procedūra reikalinga tam, kad padidėtų bulvės apatinio paviršiaus plotas. Reikia trintuvu bulves šiek tiek suspausti. Rekomenduoju išbandyti šį metodą – tikrai nesigailėsite.“
Pamirštate pagardinti žolelėmis arba jas įdedate per vėlai
Nepamirškite patiekalo pagardinti žolelėmis. Jas ant bulvių reikia dėti praėjus maždaug pusei kepimo laiko. Džeimsas paaiškino: „Norime ne tik maksimalaus traškumo faktoriaus, bet ir maksimalaus skonio faktoriaus. Aš žoleles dedu dabar, nes išsiaiškinau, kad jei jas dedate iš pat pradžių, taip, skonis būna puikus, bet žolelės pajuoduoja, jas valgyti tokias yra nemalonu. Tačiau jei žoleles sudėsite kepimo viduryje, išgausite daug daugiau jų kvapo.“
Virtuvės šefas rekomenduoja naudoti česnakus, rozmariną, čiobrelius, lauro lapus – tai bulvėms suteiks ryškesnį skonį. Sudėję žoleles bulves kepkite dar 25–30 minučių, o tuomet jas jau galima patiekti.