• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol namuose turite obuolių, skubėkite šeimyną palepinti gardžiu obuolių pyragu. Šis, kuriuo dalijasi tinklaraštininkai ,,Labai mėgstu saldumynus“, ypatingas, nes jame yra slaptas ingredientas - slyvos! 

138

Kol namuose turite obuolių, skubėkite šeimyną palepinti gardžiu obuolių pyragu. Šis, kuriuo dalijasi tinklaraštininkai ,,Labai mėgstu saldumynus“, ypatingas, nes jame yra slaptas ingredientas - slyvos! 

REKLAMA

Jums reikės:

3 kiaušinių, 150 gramų cukraus, 100 ml aliejaus, 160 gramų miltų, 1 a.š. kepimo miltelių, tarkuotos citrinos žievelės, 6 vidutinio dydžio obuolių, 100 gramų džiovintų slyvų. 

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Tada kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi (aš pati naudojau 19 centimetrų skersmens formą).

2. Tuomet obuolius sumaišome su citrinos sultimis bei žievele. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vienalytės masės, plakdamos įpilame aliejų (arba lydytą sviestą), įsijojame miltus bei kepimo miltelius, viską gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

3. Po to tešlą išmaišome su obuoliais, įmaišome džiovintas slyvas. Tešlą supilame į formą, kepame maždaug 40 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku: jei jis neaplimpa tešla, reiškia, pyragas jau iškepęs.

4. Paskui iškepusį pyragą 5 minutėms paliekame formoje, tuomet išimame bei pabaigiame aušinti ant grotelių. Skanaujame!

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų