REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiuos virtinius valgau nuo vaikystės, vieną kartą metuose per Kūčias, gal dėl to jie tokie skanūs. Kiekvieną rudenį grybaudami paliekame geriausius grybus džiovinimui. Neįsivaizduoju Kūčių stalo be virtinių su grybais“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Šiuos virtinius valgau nuo vaikystės, vieną kartą metuose per Kūčias, gal dėl to jie tokie skanūs. Kiekvieną rudenį grybaudami paliekame geriausius grybus džiovinimui. Neįsivaizduoju Kūčių stalo be virtinių su grybais“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Tešlai: 3 stiklinės miltų; 3 v.š. aliejaus; 1 stiklinės karšto sūdyto vandens;

Įdaras: džiovinti miško grybai išvirti ir sumalti kepinti svogūnai; druska;

Užpilui: kepinti svogūnai su aliejumi.

Produktus matuokite ta pačia stikline ar  puodeliu, mano stiklinė 250 ml iki viršaus.

1. Miltus berkite į didelį dubenį, pilkite aliejų ir karštą pasūdyta vandenį.

2. Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso, toliau darbuojamės rankomis.

3. Tešlą gerai išminkykite. Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų. Tešla elastinga, nelimpanti prie rankų ir stalo. Kočiojimui miltų neprireiks.

4. Įdarui maltus grybus sumaišykite su pakepintu svogūnu ir druska pagal poreikius. Grybų nesvėriau, tiesiog darykite iš akies.

REKLAMA
REKLAMA

5. Toliau tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus. Dedame po šaukštelį įdaro ir kraštelius užspaudžiame šakute arba užraitome.

6. Virtinius dėkite į verdanti pasūdytą vandenį ir virkite apie 7–8 minutes. Tiekite su kepintais svogūnais. Skanūs ir šalti.

Kūčioms rekomenduoju virtinius pasigaminti iš anksto ir užšaldyti. Taip sutaupysite daug brangaus laiko. Gražių švenčių ir skanių šventinių patiekalų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų