Taip, galima vykti į prekybos centrą ir nusipirkti šviežios mėsos, tačiau vienas triukas gali padėti šaldytą mėsą saugiai atitirpinti per valandą. Maisto ekspertai sako, kad tai vienas geriausių ir saugiausių būdų greitai atitirpinti šaldytą mėsą, rašoma cookist.com.
Ją, išspaudus kuo daugiau oro, reikia įdėti į sandariai uždaromą plastikinį maišelį. Tada į didelį dubenį pripilti šalto vandens ir panardinti maišelį su šaldytos mėsos gabalėliu. Rekomenduojama vandenį pakeisti po pusvalandžio (galima ir dažniau), kad jis būtų šaltas ir toliau tirpdytų mėsą.
Mažesni gabalėliai gali atitirpti per valandą ar mažiau, o didesniems gali prireikti ir šiek tiek daugiau laiko, tad nepamirškite atsižvelgti į gabalėlių dydžius ir galbūt geriau rinkitės mažesnius, jei turite nedaug laiko.
Taip pat maisto ekspertai paneigia idėją šaldytą mėsą atitirpinti karštame vandenyje, nes tai nėra saugu. Jie primena, kad atitirpintos mėsos gabalo negalima palikti kambario temperatūroje ilgiau nei dvi valandas.