• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors tiesa, kad orkaitėje galite pagaminti beveik viską, yra maisto produktų, kuriuos geriausia ruošti pasirinkus kitus gaminimo būdus.

Nors tiesa, kad orkaitėje galite pagaminti beveik viską, yra maisto produktų, kuriuos geriausia ruošti pasirinkus kitus gaminimo būdus.

REKLAMA

Kai kuriais atvejais todėl, kad tai pavojinga, tačiau kitais atvejais paprasčiausiai todėl, kad galutinis patiekalo rezultatas gali nuvilti. Pateikiame 4 maisto produktus, kuriuos reikia laikyti atokiau nuo orkaitės.

Kai kurios šaldytos daržovės

Kai kuriuos šaldytus maisto produktus galima visiškai saugiai šildyti orkaitėje: pavyzdžiui, šaldytus užkandžius, picas, sausainių tešlą ar šaldytas duonos bandeles. Tačiau maisto produktai, tokie kaip vištiena, naminiai troškiniai ir panašūs gaminiai, turi būti visiškai atšildyti prieš dedant juos į orkaitę, rašoma myrecipes.com

Kitaip rizikuojate, kad šildomas maistas nepakankamai greitai įkaista ir per ilgai būna paliktas 40–140 laipsnių zonoje, ko pasekoje, maiste gali pradėti kauptis bakterijos ir parazitai. Atšildyti maisto neprivalote tik tuo atveju, jeigu ant pakuotės parašyta, kad maisto produktas yra tinkamas kepti iškart išėmus iš šaldiklio. Jeigu ne, prieš dedant į orkaitę, visada jį per naktį atšildykite  šaldytuve, o prieš dėdami į orkaitę, leiskite bent valandą pabūti kambario temperatūroje, kad dėl temperatūrų skirtumo neskiltų kepimo indas.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušiniai

Nors orkaitėje techniškai galite iškepti kiaušinį, tai tikrai nebus ypatingai skanu. Ant baltymų gali atsirasti mažų dėmelių, kiaušiniai gali pradėti trūkinėti, o jų kepimas gali užtrukti 45 minutes, atsižvelgiant į tai, per kiek laiko jūsų orkaitė įkaista. Kiaušinius geriau virti arba, jeigu turite, naudoti sous vide (liet. vakuumavimas) aparatą. 

REKLAMA

Maistas, kurį pagal receptą reikia kepti

Šiais laikais visi stengiasi labiau rūpintis savo sveikata, todėl maistą, kurį įprastai žmonės kepdavo keptuvėje, stengiasi ruošti orkaitėje. Bet jeigu recepte nėra nurodyta maistą ruošti orkaitėje, geriau kepkite kaip įprasta. Kepant aliejuje, cheminės reakcijos skiriasi nuo kepimo orkaitėje, todėl galite negauti norimo rezultato. Patiekalo viršus gali išeiti kietas ir ne traškus. 

REKLAMA
REKLAMA

Maistas, kurį pagal receptą reikia ruošti garuose

Būtų daug paprasčiau maisto produktus, kurių paruošimui reikalinga sudėtinga įranga ir garų puodai tiesiog pašauti į orkaitę. Tačiau orkaitė negali sukurti tokios veiksmingos šiltos ir drėgnos aplinkos maistui kaip įranga, skirta maisto ruošimui garuose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų