Česnakas yra universali daržovė, naudojama kaip prieskonis viso pasaulio patiekalams. Tačiau, nesvarbu, ar kelias skilteles dedate į makaronų patiekalą, ar kepate česnakinę duoną, ar naudojate jį kariui, sriuboms ar makaronams gardinti, matyt, lupate jį neteisingai.
Neišmeskite česnako lukštų
Kaip teigia vienas virtuvės šefas, yra būdas, kaip panaudoti kiekvieną česnako galvutės dalį, kad nereikėtų išmesti nė vienos ir tai padaryti labai paprasta, rašo mirror.co.uk.
Pasak Londone gyvenančio virtuvės šefo ir miesto sodininko Alessandro, kuris „TikTok“ publikuoja vaizdo įrašus, kiekvienos česnako skiltelės lukštai yra valgomi, todėl jei visą laiką juos išmetėte, vadinasi, česnakus ruošėte neteisingai.
Tačiau vien tai, kad ji valgoma, nereiškia, kad į kiekvieną patiekalą galite dėti visą česnako skiltelę su lukštu. Alessandro pasidalijo vaizdo įrašu „TikTok“, kuriame žiūrovams tiksliai papasakojo, ką reikėtų daryti su česnako lukštais, kad jie virstų skaniu prieskoniu, kuris, pasak šefo, nuostabiai tinka ant traškučių.
Viskas, ką jums reikia padaryti, tai surinkti česnakų ir svogūnų lukštus, jei jų turite ir nuplauti juos švariu vandeniu, po to nusausinti švariu virtuviniu rankšluosčiu. Tada sudėkite ir paskleiskite lukštus ant kepimo skardos ir pašaukite jas į 160°C temperatūros orkaitę maždaug penkioms minutėms.
Kai jos taps traškios, išimkite jas iš orkaitės ir suberkite į trintuvą, kuriame jas reikės sumalti į smulkius miltelius. Tada sumaišykite sumaltus lukštus su druska, pipirais, saldžiosios paprikos ir aitriosios paprikos milteliais, kad pasigamintumėte naminį prieskonių mišinį.
Šį receptą taip pat galima pritaikyti pagal savo skonį, todėl paprikos ir aitriosios paprikos miltelius galite pakeisti bet kokiu norimu prieskonių deriniu.
Jei prieskonių gamyba atrodo per daug sudėtingas procesas, suvalgę kepsnį galite pasigaminti naminio sultinio iš česnakų lukštų ir kaulų, likusių nuo mėsos. Paprasčiausiai sumeskite lukštus ir kaulus į puodą su prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis, daržovėmis ir vandeniu, palikite virti kelias valandas ir tada perkoškite.