30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.
Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.
„Maisto kelias“
Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).
Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.
Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Molėtuose!
Takai su jautiena ir krevetėmis
Porcijų kiekis: 2-3 porcijos
Ingredientai: „Mėsos brolių“ pomentės steikas 250 g; krevetės 200 g; svogūnas 1 vnt.; ananasas 1 vnt.; mangas 1 vnt.; kukurūzai 150 g; takų tortilijos 6 vnt.; žaliosios citrinos sultys; kalendra; druska; pipirai.
Gamyba: išspaudžiame žaliosios citrinos sultis, apšlakstome jomis mėsą ir paliekame trumpai pasimarinuoti.
Tuomet supjaustome ananasą skiltelėmis ir pakepame ant kepsninės. Tada smulkiai supjaustome kalendrą, svogūną ir mangą. Viską sumaišome, pagardiname druska ir pipirais.
Ant kepsninės kelias minutes kepame pomentės steiką, po to jį supjaustome. Galiausiai apkepame krevetes ir viską dedame į takų tortilijas. Skanaus!
„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3!