Maltinukams reikės:
- 600 g maltos vištienos;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai panko džiūvesėlių;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 šaukštas sojos padažo;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažas:
- 1 šaukštas aliejaus;
- 1/2 raudonos paprikos;
- 1/2 svogūno;
- 1 šaukštas raudonojo kario pastos;
- 1 skardinė kokosų pieno;
- 1 šaukštas sojos padažo;
- 1 šaukštas rudojo cukraus;
- smulkintos kalendros pagal skonį.
Iš maltinukams skirtų produktų sumaišykite vientisa masę kaip kotletams. Dėkite į šaldytuvą 15-20 min., kad panko džiūvesėliai suminkštėtų. Išėmus iš šaldytuvo formuoti nedidelius kukuliukus ir iškepti keptuvėje su aliejumi. Išimkite iš keptuvės.
Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir papriką. Kepinkite apie 5 min dažnai maišant. Sudėkite kario pastą, supilkite kokosų pieną, sojos padažą, dėkite cukrų ir virkite 5 min. vis pamaišant.
Sudėkite į kokosų padažą maltinukus ir dar ant vidutinės kaitros pavirkite kelias minutes. Jei trūksta druskos, įberkite jos arba įpilkite dar sojos padažo. Pagardinkite smulkinta kalendra. Labai skanu su ryžiais.