Porcijos 3. Užtruksite apie 30 min:
- 200 g linguine makaronų (tiks ir spagetti);
- 500 g maltos kalakutienos (ar kitos mėgstamos mėsos);
- 1 poras;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 50 g kietojo sūrio;
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų.
Makaronus išverdame gerai pasūdytame vandenyje. Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką sutarkuojame, svogūną, česnaką ir porą supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintas daržoves, kai šios suminkštės sudedame kalakutieną ir pakepiname viską apie 10 minučių.
Įmaišome pomidorų tyrę. Pagardiname druska, pipirais. Patroškiname viską dar keletą minučių. Sudedame išvirtus makaronus. Gerai išmaišome. Pabarstome tarkuotu sūriu.