• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valgome picą ir likusį jos gabalėlį įdedame į šaldytuvą, tačiau neuždengiame lėkštės? Tą patį darome ir su kitais patiekalais? Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti nekaltas dalykas, iš tiesų dėl kelių priežasčių maisto produktus uždengti yra būtina.

Valgome picą ir likusį jos gabalėlį įdedame į šaldytuvą, tačiau neuždengiame lėkštės? Tą patį darome ir su kitais patiekalais? Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti nekaltas dalykas, iš tiesų dėl kelių priežasčių maisto produktus uždengti yra būtina.

REKLAMA

Pirmiausia tai reikėtų daryti dėl labai paprastos priežasties – norint išvengti netvarkos. Netyčia galima užkliudyti, pavyzdžiui, atvirai laikomus troškinius, o tada nuotaika tikrai subjurs, mat teks valyti šaldytuvo lentynas, galbūt ir grindis, ant kurių nukris maistas.

Tačiau be gana akivaizdžių dalykų, pasak „Networx“, į šaldytuvą įdėti maisto produktai turėtų būti uždengiami ir dėl to, kad būtų išvengta kryžminės taršos tarp įvairių produktų. Minesotos sveikatos departamentas nurodo, kad tai padeda sumažinti su maistu susijusių ligų riziką, pavyzdžiui, apsinuodijimą.

Taip pat maisto uždengimas sumažina galimybę sugerti kvapus, kurie gali pakeisti jūsų mėgstamo maisto skonį ir tekstūrą, rašoma mashed.com.

Jei esate pavargę ar labai skubate, lėkštę ar dubenėlį su maistu galite uždengti tiesiog maistine plėvele arba folija. Vis dėlto, norint didesnio daugumo, rekomenduojama naudoti tvirtus ir sandarius indus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų