Tad turėdamas progą noriu dar kartą padėkoti broliui, kuris man pasiūlė apsilankyt maisto bare „Kurėnas“, kuriame jis dažnai pietauja darbo dienomis.
Tiesa, jo rekomendaciją lydėjo ir vienas prašymas – būk geras tik „nesumalk į miltus“, nes aš ten dar norėsiu kada užsukti pavalgyti.
Apžvalga
Vieną jo rekomenduotą vietą prieš kelis metus buvau „sumalęs į miltus“ – tada mes su juo kartu pietavome ir lig šiol kai jis ten užsuka, padavėjos primena jam mano vizitą…
Nors brolis rekomendavo paragauti „Kurėne“ dienos pietų patiekalų, kurie čia svečiams siūlomi iki 15:00, bet kol Katinienė išsipuošė, mes kiek pavėlavome ir atvykome tik po 17:00.
Vyrai, kurių moterys neranda spintoje, ką apsirengti, mane puikiai supras…
Bare be mūsų buvo dar keli staliukai su svečiais, tai pasinaudojęs ta proga padariau daugiau nuotraukų, kad galėčiau jums perteikti interjero vaizdus.
Meniu pasirinkimas siauras, sakyčiau kuo tai primenantis ne baro, o greičiau restorano. Kelios sriubos, pora salotų, šiek tiek užkandžių ir keli pagrindiniai patiekalai.
Kol aš gurgiantį skrandį bandžiau raminti stalo vandeniu, Katinienė morkų sulčių pagalba maitino organizmą karotinu, kuris turėtų pagerinti įdegį Graikijoje, į kurią išvykstame jau ateinančią savaitę.
Paminėjęs Graikiją trumpai anonsuosiu, kad jūsų lauks nemažai reportažų, skirtų tos šalies maitinimo įstaigoms.
Meniu pasirinkimas
Užkandžiams užsakėme šaltibarščius ir cezario salotas. Retai kada užsakau „Cezario“ salotas, nes jos man, per daugelį metų testavimo, pasakysiu sąžiningai – pabodo.
O ir šiame bare užsakiau jas tik dėl to, kad salotų pasirinkime be „Cezario“, buvo dar daržovių salotos su feta.
Cezario salotos su vištiena – 8,00 eur. Ir ką jūs galvojate? O gi šiame bare valgytų salotų dėka aš vėl atradau meilę šioms iki skausmo pažįstamoms „Cezario“ salotoms.
100 % išbaigimas. Su ančiuviais padaže nepersistengta, jie lyg žinojo, kokie jautrūs mano skonio receptoriai. Ančiuviai jaučiami, bet jie nedominuoja ir neužgožia kitų salotų sudedamųjų dalių.
Sultinga vištiena, neišsausinta rūkyta šoninė.
Šaltibarščiai – 4,20 eur. Be priekaištų Katinienė valgė ir šaltibarščius. Nebent, jos nuomone, priekaištu galėtų būti – didelė šaltibarščių porcija.
Kai atnešė pagrindinius patiekalus pasijutau lyg žvelgčiau į kokios pasakų knygos iliustracijas. Labai įdomus garnyro patiekimas prie abiejų patiekalų. Tie sustatyti agurkėliai, lyg kokie medžiai.
Įprastai mano kritikos susilauktų prie abiejų patiekalų garnyruose besidubliuojantys marinuoti agurkai ir pomidorai, bet iš kitos pusės befstrogenas be marinuotų agurkų nepatiekiamas.
Befstrogenas „Stroganovo jautiena“ – 10,00 eur. Befstrogeno porcija irgi Katinienei pasirodė per didelė.
Aš nesuprantu, kodėl jūs, moterys, pirkdamos sukneles neperkate jų keliais dydžiais didesnių. Kaina tiek mažiausio dydžio, tiek didžiausio, tokia pati.
Nusiperkate keliais dydžiais didesnę suknelę ir jokių nervų gadinimo prie stalo ribojant save valgant.
Kadangi befstrogeno porcija buvo didelė, tai kelis gabaliukus jautienos turėjau garbės paskanauti ir aš. Minkštutė netąsi jautiena, gausu tirštoko padažiuko, puri bulvių košė.
Kepsnys „Baravykas“ – 9,00 eur. Tas, kuris kūrė šio kepsnio „Baravykas“ receptą, greičiausiai bandė atkurti lėkštėje gerus prisiminimus iš vaikystės, nes tas vaizdas lėkštėje lyg nužengęs iš kokio stebuklingo miško.
Baravyko kotelį patiekale atstovaujančios bulvės vidus išskobtas, o į vidų prikišta baravykų. Ant viršaus kiaulienos kepurė aplieta baravykų padažu. Prie riebesnio grybų padažo puikiai tiko marinuotos daržovės.
Net nebandykite komentaruose rašyti, kur jums tiek telpa, nes prisipažinsiu, kad ir kaip buvo skanu, įveikiau vos vieną grybą.
Lietiniai su varške – 6,00 eur. Lietinius su varške užsisakiau tik dėl mylimų heiterių, kurie vis vien komentaruose rašys – kur jums tiek telpa. Nesu ėdrus Katinas, bet tie lietiniai su varške buvo verti tos nuodėmės.
Net Katinienė pamiršusi savo dietas ir per siūles traškančią suknelę nepastebėjo, kaip pradangino vieną iš blynų.
Apibendrinimas
Reziumuoju. Visų pirma noriu perduoti užuojautą virtuvės darbuotojui, kuris atsakingas už bulvių paruošimą kepsniui „Baravykas“.
Net neabejoju, kad mielas žmogau, tų jų per ateinančias savaites priskobsi tiek, kad „Baravyko“ kepsnys tau naktimis pradės vaidentis.
Nes šios miško pasakos norės paskanauti daugelis mano sekėjų, kurie skaitys šią apžvalgą.
Vertindamas maisto barą „Kurėnas“ 5/5 noriu perduoti linkėjimus broliui ir pasakyti, kad eik drąsiai čia valgyti, nes šį kartą nieko į „miltus nesumaliau“.
O aš dar čia būtinai sugrįšiu „Cezario“ salotų ir bent vieno baravyko…
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas