Juokas juokais, bet jei aš pamatyčiau lokį mieste, su manim atsitiktų lygiai taip pat, net jei tuo metu nenorėsiu nei pirmo, nei antro…
Tad kai buvo paskelbta apie tai, jog po Vilnių blaškosi meška, aš, susivokęs, kad iki Kauno jai atbristi daug laiko neprireiks, iš baimės atgavau kvapą tik autostradoje, lėkdamas dideliu greičiu link pajūrio.
Kur baimė, ten alkis. Nors kelionės metu nenustojau galvoti apie mešką, tas baimes vis dažniau ėmė keisti mintys apie skanesnį ir gal net įdomesnį, nei įprastai, maistą.
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Apžvalga
Kadangi Katinienė, sėdėdama šalia, vairuoti automobilio nepadėjo, tai buvo įpareigota surasti kokią įdomesnę vietą pietums Palangoje.
Į Katinienės klausimą, ką norėčiau suvalgyti, juokais atsakiau, kad lokį. Ir ji man pasiūlė restoraną „Karlas grill house“.

Atvykęs į Palangą ir užėjęs į restoraną tikėjausi rasti ant sienų žvėrių galvų iškamšų, o gal net pačią mešką, stovinčią kampe visu ūgiu su iškeltomis į viršų letenomis ir iššieptais nasrais.
Nieko to nebuvo, bet buvo jauku, gal tik žmonių trūko, bet kai lauke +12C ir dar darbo diena, nenuostabu, kad daugelis restoranų Palangoje „pakritę“ pokaituko…
Neradau meškos pėdsakų ir vartydamas restorano meniu.
Bet dar važiuojant automobilyje Katinienės pasakytai minčiai, kad „Karlas grill house“ man turėtų patikti, puikiai akompanavo restorano meniu siūlomi patiekalai.
Išties toks jausmas, kad patekau ne į restoraną, o pas medžiotoją į svečius, nes meniu didžioji dalis patiekalų su elniena.
Tai, kad neparagausiu meškos mėsos, pabandžiau kompensuoti didesniu kiekiu užkandžių, tad jei kam pasirodys per didelis kiekis maisto trims žmonėms – nesupykite, nes kai jaudinuosi, suvalgau labai daug.
O ir turint didelį kiekį maisto ant stalo nebaisi ir meška – jai užsukus, turėtume kuo nukreipti jos dėmesį.
Meniu pasirinkimai
Saldžiarūgščiai vištienos petukai – 8,50 €
Užkandžiai neįsivaizduojami be sūnaus mėgstamiausio patiekalo – vištienos sparnelių. Šiuo atveju buvo sparnelių petukai, skrudinti su kiek salstelėjusia glazūra.
Burrata keptuvėlėje – 13,50 €
Gal jums, kaip ir man, patinka burrata, bet gal jūs nežinote, kad valgant tokį patiekalą skaniausia šio proceso dalis yra duonelės mirkymas į keptuvėlėje esantį turinį, nepamirštant kartu pakabinti ir pomidoriukų.
Gruzdintos bulvytės su trumais – 7,50 €
Tikrai nebūtume užsakę gruzdintų bulvyčių, jei jos būtų patiekiamos daugeliui įprastoje kompanijoje kartu su pomidorų padažu, bet čia bulvytės šlakstytos trumų aliejumi ir dar tas padažiukas, kuo tai primenantis kastinį.
Tiesa, trumai bulvytėms suteikė šiek tiek salstelėjusio poskonio.
Štai šie du patiekalai, kuriuos rekomenduoju paragauti kiekvienam, kuris kada užsuks į „Karlas grill house“.
Elnienos kapotinis – 16,00 €
Elnienos karpačio – 17,00 €
Pamatę elnienos kapotinio ar karpačio kainas kažkas greičiausiai parašys: „Tiek mokėti už žalią mėsą nesąmonė“.
Bet tie, kas nėra abejingi karpačio ar kapotinio patiekalams, po pirmo kąsnio bus pakylėti į tokias skonių aukštumas, kad nusileidę žemyn norės dar ir primokėti.
Su kiekvienu kąsniu šių patiekalų sukau galvą – kaip taip skaniai paruošti elnieną? O kartais net pamiršdamas prisikąsti kartu patiektą skrudintą duonytę.
Karlo firminė sriuba – 10,00 €
Trinta sriuba su elniena pasižymėjo lengvu aitrumu. Patiekalus su tokiu nedideliu aitriųjų paprikų dalyvavimu juose aš vadinu „balansu lietuviškam skrandžiui“.
Elnienos ir brie sūrio burgeris – 17,00 €
Nors padavėja ir siūlė Katinienei valgant burgerį užsidėti vienkartines pirštines, ji to siūlymo atsisakė, nes ji visada valgo jį neteisingai – su peiliu ir šakute.
Man, asmeniškai, valgant tokį dručkį daug maloniau būtų jį suspaudus bandyti apžioti ir tuo pat metu stebėti, kaip kandant per alkūnes pradeda tekėti jame slypinčios sultys.
Elnienos kotletukai – 16,00 €
Ką labiausiai mėgsta vaikai? Teisingai – naminius kotletukus. Nežinau kaip jūsų vaikai, bet maniškiai nori kotletuose labiau jausti mėsą, o ne kokį batoną, ar dar kokius purumą kotletams suteikiančius priedus, tai jei jūsų vaikų skoniai sutampa su maniškiais – šie kotletukai su grybų padažu, bulvių koše bei minimaliu garnyru – agurkais su grietine, jiems turėtų tikrai patikti.
Elnienos steikas – 35,00 €
Na o ką aš? Aš pjausčiau sultingą, vidutiniškai keptą steiką ir su kiekvienu jo kąsniu mintyse dėkojau medžiotojui, kuris prisidėjo prie to, kad aš tą dieną taip skaniai pavalgyčiau.
Kaip jau visi žinote, elniena – raumeninga mėsa ir net liesesnė už jautieną, tad pirmą kartą valgydamas jautienos steiką negalėjau patikėti, kad elnio mėsa gali būti ne tik tokia minkšta, bet ir sultinga, ir kas svarbiausia – ne tąsi.
Po pagrindinių patiekalų jau buvome sotūs ir laimingi, norėjosi tik vieno: kur minkštai pakristi saulutėje ir nusnūsti posmelį…
Bet planus pakeitė padavėjos frazė: „Pas mus labai skanus naminis „Napoleonas“, dar nebuvo nė vieno, kuriam jis nepatiktų“.
Aišku, kad noras būti pirmuoju paėmė viršų. Tad ledų sūnui ir „Napoleonas“ mums per pusę su Katiniene prie kavos.
Dubajaus ledų desertas – 10,00 €
Naminis Napoleonas – 9,00 €
Kad ir koks didelis noras būti pirmu, kuris pasakys padavėjai, kad „Napoleonas“ neskanus, to man padaryti nepavyko, nes šis desertas buvo dieviško skonio.
O koks skanus gali būti „Napoleonas“, aš pamenu dar iš vaikystės, nes kai dar buvo gyva mano močiutė, ji gamindavo labai panašų burnoje tirpstantį „Napoleono“ tortą.
Apibendrinimas
Reziumuoju. Dažniausiai apžvalgą sėdu rašyti praėjus savaitei po apsilankymo maitinimo įstaigoje, bet šį kartą tai darau tą pačią dieną.
Nesu tas, kuris dažnai valgo žvėrieną, o ypač elnieną. Dažniau pasitaikydavo šerniena ant mūsų stalo, bet, kad kada būtų tekę valgyti taip skaniai paruoštus patiekalus iš žvėrienos – nepamenu.
Vertindamas 5/5 „Karlas grill house“ įtraukiu jį į rekomenduotinų restoranų Palangoje sąrašą. Ir manau jis tame dideliame katile ten verdančių ir dūzgiančių restoranų išsiskiria savo žvėrienos pasiūla, o tiksliau patiekalais iš elnienos.
Tad jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai, užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles – būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai, kaip čia viskas brangu.
Kad ir kurį iš siūlomų dviejų variantų pasirinksite, net neabejoju, kad abiem atvejais patirsite pasitenkinimą…
Video apžvalga:
Karlas Grill House
Vytauto g. 76, Palanga
Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!