Laidos viešnia Gabrielė, tinklaraščio pusryciams.com įkūrėja, pasiūlys netradicinius pusryčius – ji gamins Izraelietišką pomidorinę šakšuką su fetos sūriu ir žaliąją šakšuką su špinatais. Šakšuka – kiaušinienės variacija, gaminama su daugybe ingredientų ir prieskonių.
„Šakšuką atradau visai atsitiktinai, naršydama internete. Pabandžiau, labai patiko ir dabar gaminu bent kartą per mėnesį tai tikrai. Aš Izraelyje gyvenau vaikystėje ir ten baigiau pirmąją klasę. Taigi, Izraelio virtuvė man nesvetima“, – pasakojo Gabrielė.
Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas – grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius siūlys sočius pusryčius ir kvies pasigaminti net keletą skirtingų sumuštinių: Azijietišką Bao sumuštinį su mėsa ir daržovėmis, Prancūzišką keptą sumuštinį su mėsa ir sūriu bei suvožtinį su plėšyta kiauliena ir raugintais agurkėliais.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos.
„Dabar situacija yra visiškai kitokia. Paskutiniu metu ypač populiaru pasidarė valgyti pusryčius ne namuose, ypač savaitgaliais. Yra net restoranų, tiekiančių tik pusryčius, kurie gali tęstis iki popietės“, – kalbėjo Tomas.
Daugybė gardžių pusryčių variantų pamatysite jau šiandien laidoje.
„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.