Buvęs Karalienės virtuvės šefas atskleidė, kaip princesė Ann valgo bananus. Darren McGrady, karališkųjų rūmų virtuvėje dirbęs 1982–1993 metais, prisimena keistą Dianos, Viljamo bei Hario įprotį valgyti kriaušes.
Jis pasakoja, kad po pudingo karališkieji asmenys mėgsta valgyti vaisius – bananus, obuolius, ananasus, persikus, vynuoges ir kriaušes, priklausomai nuo sezono, rašo mirror.co.uk.
Princesė Ann mėgsta juodus bananus
„Princesė Ann mėgsta „beveik juodus“, pernokusius bananus, nes jie lengviau virškinami“, − pasakojo virtuvės šefas.
Karališkoji šeima laikosi senų tradicijų, draudžiančių valgyti vaisius rankomis ir privalo naudotis peiliu ir šakute.
„Jiems (karališkojo banketo dalyviams) padedami desertiniai peiliai ir šakutės, mažos lėkštutės ir dubenėliai su vandeniu pirštams", − pasakojama, kad buvo svečių, kurie tą vandenį gėrė“, − teigė ponas McGrady.
Diana su vaikais kriaušes valgydavo kaip kiaušinius
Bananai nėra vieninteliai vaisiai, kurie valgomi ypatingu būdu. Ponas McGrady pasakojo, kaip kriaušes valgydavo Diana, Viljamas ir Haris: „Buvo atnešama 200 kriaušių ir rankomis pasirinkę geriausiai sunokusias, peiliu nupjaudavo viršūnėlę ir valgydavo kaip kiaušinį!“.
Jis sakė, kad ananasams išimdavo šerdį, supjaustydavo griežinėliais ir sudėdavo atgal, o tada jį valgydavo peiliu ir šakute. Ponas McGrady pasakojo, kad Karalienė valgo keturis kartus per dieną, tačiau porcijos yra nedidelės. Ryte ji išgeria puodelį arbatos su sausainiais, po to suvalgo dubebėlį dribsnių.
Priešpiečiams jai patiekiama kepta žuvis su vytintais špinatais arba cukinijomis. Ji taip pat neabejinga paprastai keptai vištienai su salotomis.
Vėlyvą popietę Karalienė geria arbatą. Vakarienei ji mėgsta gerai paruoštą didkepsnį.