Apsilankius tokioje karpiu garsėjančioje vietoje, būtų nuodėmė nepagaminti kažko su šia žuvimi, tad sekmadienio laidoje Gian Luca būtent to ir imėsi.
Saldžiosios paprikos įdarytos karpiu ir pomidorais
Puikus skonių derinys – paprika, karpis ir pomidorai. Paruošimas ilgai neužtruks, o spalvingo patiekalo skonis sužavės visus daržovių ir žuvies mėgėjus. Riešutai puikiai tinka norint išryškinti karpio skonį.
Jums reikės:
2 karpio filė; 2 pailgų saldžiųjų paprikų; saujos vyšninių pomidorų; 2 skiltelių česnako; riešutų ir uogų mišinio; sojos padažo; raudonojo svogūno; smidrų; gabalėlio sviesto; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Paruošiame šiltas salotas: apkepiname gabalėliais pjaustytus smidrus ir raudonąjį svogūną. Atidedame į šalį.
Įpjauname saldžiąsias paprikas ir kelias minutes kepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Ištraukus paprikas, dedame gabalėlį sviesto, įpilame šlakelį aliejaus ir dedame skiltelę česnako.
Į įkaitusią keptuvę sudedame gabalėliais supjaustytą karpio file. Kepame iš abiejų pusių po 2 minutes. Susmulkiname pomidorus ir riešutus, beriame į keptuvę šalia karpio. Kai pomidorai išleidžia sultis, pilame šlakelį sojos ir išjungiame kaitrą.
Apkepintas paprikas įdarome karpio ir pomidorų mišiniu, papuošiame skrudintais riešutais bei smidrų ir svogūnų salotomis.
Skanaus!