Įspėja nesveiko maisto mėgėjus: štai, ką tai išduoda apie jūsų organizmą

Potraukis maistui yra intensyvus, neįveikiamas ir daugeliu atveju nesukontroliuojamas, tačiau tai atskleidžia svarbią informaciją apie tai, kas vyksta jūsų organizme.

Australijos dietologės Alisa ir Danni, tinklaraščio „123 Nourish Me“ kūrėjos teigia, jog dažnas noras valgyti tam tikrą maistą sukeliamas būtinų mineralų trūkumo, kuris, bėgant laikui, gali sukelti rimtų sveikatos problemų, rašo „The Daily Mail“.

„Potraukis valgyti yra puikus ženklas, parodantis, ko trūksta jūsų kūnui. Atkreipkite dėmesį į tai ir maitinkite kūną tuo, ko jam trūksta“, – rašoma neseniai dietologių „Facebook“ puslapyje paskelbtame įraše.

Alisa teigia, jog noras valgyti šokoladą atskleidžia, jog reikėtų vartoti daugiau magnio – būtinos maistinės medžiagos, kuri padeda reguliuoti raumenų ir nervų funkcijas, cukraus kiekį kraujyje bei kraujo spaudimą.

To galite pasiekti vartodami maistą, turintį didelį kiekį magnio – riešutus, vaisius ir tamsiai žalias daržoves, pavyzdžiui špinatus ir brokolius.

Jaučiate potraukį saldainiams?

Jei jaučiate potraukį saldainiams, gazuotiems gėrimams ir kitiems daug cukraus turintiems užkandžiams, jums trūksta chromo, triptofano ir fosforo. Anot ekspertų, jie reikalingi energijai, ląstelių atsinaujinimui ir gerai medžiagų apykaitai.

Labai svarbu vartoti produktus, kurie turi daug chromo – mineralo, kuris skaido baltymus, angliavandenius ir riebalus, kad suteiktų energijos smegenims bei raumenims, nes tai natūraliai žmogaus kūne nevyksta.

Visų trijų mineralų yra vištienoje, sūryje, vynuogėse, saldžiosiose bulvėse ir kiaušiniuose, taip pat daugelyje riešutų, kruopų ir tamsiai žalių daržovių.

Alisa teigia, jog kompulsyvus užkandžiavimas rafinuotais angliavandeniais, tokiais kaip duona ar makaronai, rodo, jog jums reikia vartoti daugiau baltymų bei maisto, turinčio azoto, kuris naudojamas amino ir nukleino rūgštims, kurios sudaro DNR, formuoti.

REKLAMA

Kad padidintumėte suvartojamų baltymų ir azoto kiekį, jūsų lėkštėje turėtų atsidurti mėsa, pupelės ir riebi žuvis – lašiša, skumbrė.

Potraukis riebiam, riebaluose keptam maistui gali reikšti, jog trūksta kalcio. Dietologių teigimu, bėgant laikui tai gali sukelti smegenų rūką bei kaulų trapumą.

Vietoj to, kad pasiduotumėte pagundai, Alisa siūlo užkandžiauti daug kalcio turinčiu maistu – lęšiais, žaliomis lapinėmis daržovėmis, sūriu ar gerti organišką pieną.

Negalite nevalgyti bulvių traškučių?

Jei negalite sustoti, kol nesuvalgote viso pakelio traškučių ar kitų sūrių užkandžių, ekspertai sako, jog greičiausiai jums trūksta chlorido, silicio arba abiejų iškart.

Chloridas yra vienas iš svarbiausių elektrolitų, esančių kraujyje, kuris padeda sureguliuoti kraujo spaudimą ir skysčio, esančio ląstelių viduje ir išorėje, kiekį.

Taip pat sveikatai svarbus silicis, kuris stiprina kaulus ir skatina naujų ląstelių augimą odoje, plaukuose ir naguose, sumažina senėjimo požymius.

Didelis kiekis chlorido ir silicio randamas anakardžiuose, sėklose, riebioje žuvyje ir ožkos piene, kurį Alisa rekomenduoja rinktis kitą kartą, kai tiesite ranką pasiimti traškučių pakelį.


Rašyti komentarą...
S
Spiglys
2021-04-13 21:56:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Jeigu maistas nesveikas, kodėl leidžiama juo prekiauti? O jei sveikas , tai nepavydėk.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų