REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Potraukis maistui yra intensyvus, neįveikiamas ir daugeliu atveju nesukontroliuojamas, tačiau tai atskleidžia svarbią informaciją apie tai, kas vyksta jūsų organizme.

Potraukis maistui yra intensyvus, neįveikiamas ir daugeliu atveju nesukontroliuojamas, tačiau tai atskleidžia svarbią informaciją apie tai, kas vyksta jūsų organizme.

REKLAMA

Australijos dietologės Alisa ir Danni, tinklaraščio „123 Nourish Me“ kūrėjos teigia, jog dažnas noras valgyti tam tikrą maistą sukeliamas būtinų mineralų trūkumo, kuris, bėgant laikui, gali sukelti rimtų sveikatos problemų, rašo „The Daily Mail“.

„Potraukis valgyti yra puikus ženklas, parodantis, ko trūksta jūsų kūnui. Atkreipkite dėmesį į tai ir maitinkite kūną tuo, ko jam trūksta“, – rašoma neseniai dietologių „Facebook“ puslapyje paskelbtame įraše.

Alisa teigia, jog noras valgyti šokoladą atskleidžia, jog reikėtų vartoti daugiau magnio – būtinos maistinės medžiagos, kuri padeda reguliuoti raumenų ir nervų funkcijas, cukraus kiekį kraujyje bei kraujo spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA

To galite pasiekti vartodami maistą, turintį didelį kiekį magnio – riešutus, vaisius ir tamsiai žalias daržoves, pavyzdžiui špinatus ir brokolius.

REKLAMA

Jaučiate potraukį saldainiams?

Jei jaučiate potraukį saldainiams, gazuotiems gėrimams ir kitiems daug cukraus turintiems užkandžiams, jums trūksta chromo, triptofano ir fosforo. Anot ekspertų, jie reikalingi energijai, ląstelių atsinaujinimui ir gerai medžiagų apykaitai.

Labai svarbu vartoti produktus, kurie turi daug chromo – mineralo, kuris skaido baltymus, angliavandenius ir riebalus, kad suteiktų energijos smegenims bei raumenims, nes tai natūraliai žmogaus kūne nevyksta.

Visų trijų mineralų yra vištienoje, sūryje, vynuogėse, saldžiosiose bulvėse ir kiaušiniuose, taip pat daugelyje riešutų, kruopų ir tamsiai žalių daržovių.

REKLAMA
REKLAMA

Alisa teigia, jog kompulsyvus užkandžiavimas rafinuotais angliavandeniais, tokiais kaip duona ar makaronai, rodo, jog jums reikia vartoti daugiau baltymų bei maisto, turinčio azoto, kuris naudojamas amino ir nukleino rūgštims, kurios sudaro DNR, formuoti.

Kad padidintumėte suvartojamų baltymų ir azoto kiekį, jūsų lėkštėje turėtų atsidurti mėsa, pupelės ir riebi žuvis – lašiša, skumbrė.

Potraukis riebiam, riebaluose keptam maistui gali reikšti, jog trūksta kalcio. Dietologių teigimu, bėgant laikui tai gali sukelti smegenų rūką bei kaulų trapumą.

Vietoj to, kad pasiduotumėte pagundai, Alisa siūlo užkandžiauti daug kalcio turinčiu maistu – lęšiais, žaliomis lapinėmis daržovėmis, sūriu ar gerti organišką pieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negalite nevalgyti bulvių traškučių?

Jei negalite sustoti, kol nesuvalgote viso pakelio traškučių ar kitų sūrių užkandžių, ekspertai sako, jog greičiausiai jums trūksta chlorido, silicio arba abiejų iškart.

Chloridas yra vienas iš svarbiausių elektrolitų, esančių kraujyje, kuris padeda sureguliuoti kraujo spaudimą ir skysčio, esančio ląstelių viduje ir išorėje, kiekį.

Taip pat sveikatai svarbus silicis, kuris stiprina kaulus ir skatina naujų ląstelių augimą odoje, plaukuose ir naguose, sumažina senėjimo požymius.

Didelis kiekis chlorido ir silicio randamas anakardžiuose, sėklose, riebioje žuvyje ir ožkos piene, kurį Alisa rekomenduoja rinktis kitą kartą, kai tiesite ranką pasiimti traškučių pakelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų